FOTO | Hrvatsko žrtvoslovno društvo iz Zagreba odalo počast žrtvama u Čapljini

1870

Hrvatsko žrtvoslovno društvo iz Zagreba u sklopu travanjskog programa ”Stopama uporno prešućivanih hrvatskih žrtava u četrdesetim godinama XX. stoljeća” položili su danas vijence i zapalili svijeće u Čapljini.

Program odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Čapljini održan je na Trgu hrvatske slobode, a istome je nazočilo 50-ak osoba.

”Ovaj prostor koji se nalazi je Trg hrvatske slobode i kao što vidite na pločama tu su upisana imena žrtava iz Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata i poraća, i ovo je središnji dio gdje u raznim prigodama odajemo počast žrtvama, odnosno ljudima koji su dali život za našu slobodu”, rekao je u svom obraćanju načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Ante Beljo, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, rekao je kako su mnogi od okupljenih po prvi put u Hercegovini i Čapljini.

”Hrvatsko žrtvoslovno društvo postoji od 1991. godine i naša zadaća je odavanje počasti hrvatskim žrtvama na koje želimo očuvati spomen, a i da istina o hrvatskoj povijesti bude pisana na osnovu žrtava koje je hrvatski narod dao. Sloboda nikada nije potpuna u savršena, ali zato smo tu da je tumačimo onako kako se događala, a ne kako nam dogovore sa strane oni koji dođu na ove prostore, koji žele reći da postoje dvije istine”, rekao je Beljo za Čapljinski portal.