Projekcija filmova nastalih u Školi kreativnog dokumentarnog filma

328

Udruženje Pravo Ljudski već dvanaest godina kroz festival dokumentarnog filma, te različite obrazovne i aktivističke programe i incijative pokušava širu publiku upoznati ne samo sa kreativnim dokumentarnim filmom, već i sa nekomercijalnim pristupom kulturi i kulturnim dobrima. U tom smislu, kroz Zumiraj Prava program za mlade poseban akcenat polaže se na edukaciju mladih ljudi, s fokusom na decentralizaciju kulture kroz program Pravo Ljudski putuje… Do sada je kroz naše programe ostvarena suradnja sa organizacijama i institucijama iz cijele Bosne i Hercegovine (Trebinja, Stoca, Foče, Bijeljine, Jajca, Zenice, Bugojna, Mrkonjić Grada, Kaknja, Banja Luke, Širokog Brijega, Tešnja, Velike Kladuše, Gradiške…).

U skladu sa gore navedenim, kao i zbog želje da radimo na decentralizaciji kulturnih dešavanja, iduća lokacija na kojoj će se održati program Pravo Ljudski putuje…, jeste Čapljina.

U subotu, 14. aprila 2018. s početkom u 19:30 u prostorijama Akademije Čapljina održat će projekcije filmova prikazanih na posljednjem, 12. izdanju Pravo Ljudski Film Festivala – pet kratkih filmova nastalih na Školi kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti koju je Pravo Ljudski organizovao u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta i film Gorana Devića “Buffet Željezara”.

Projekcije su otvorene za sve i ulaz je slobodan.