FOTO | Dom za stare i iznemogle ”Domanovići” proslavio 10. rođendan

5028

Svečano je u petak bilo u Domu za stare i iznemogle ”Domanovići”, koji je proslavio 10. obljetnicu postojanja i rada.

Za štićenike ovoga doma priređena je proslava, a svečano slavlje uveličalo je HKUD ”Domanovići” iz istoimenog mjesta.

Rođendan je svim djelatnicima doma i štićenicima čestitala ravnateljica Ivona Kraljić, koja je na čelu ove ustanove od njenog osnutka. Posebno se zahvalila općinskom načelniku, zatim inozemnim donatorima – organizacijama Plava Ruža (Italija), WERKE Statt worte Deutschland – (Rudolph Karg i Viktor Denner,) Pater Konrad Huber, Katolischer Deutscher Frauebund – (Klaus Fieblig), Organizacija Nuovi orizzonti.

Zatim brojim lokalnim Udrugama i institucijama s kojima imaju jako dobru i kvalitetnu suradnju, a ravnateljica se posebno zahvalila i vrijednim zaposlenicima koji svoj posao obavljaju s velikom ljubavlju i požrtvovnošću.

Kroz svih 10 godina zbrinuto je oko 300 starih i iznemoglih osoba sa različitim medicinskim potrebama iz različitih dijelova BiH ali i RH. Usluge u domu su raznovrsne. Kvalitetna medicinska njega i briga, svakodnevna podjela svježih i gotovih jela, čišćenje soba i zajedničkih prostorija,te usluge socijalnog radnika.

Cilj je pružiti osobama treće životne dobi kvalitetnu ispunjenu starost, te dostojanstvenu smrt. Trenutno je u Domu smješteno 50 korisnika.