FOTO | Uređeno školsko dvorište Srednje škole Čapljina

3860

Hvale vrijedan projekt održan je ovih dana u Srednjoj školi u Čapljini.

Vijeće učenika Srednje škole Čapljina, prije par mjeseci, došlo je na ideju kako bi se trebalo urediti školsko dvorište.

Prijavili su se na natječaj Fonda Omladinskog angažmana u Sarajevu, a isti djeluje pod pokroviteljstvom organizacije Schüler Helfen Leben iz Savezne Republike Njemačke.

Učenici su dobili sredstva za izradu klupa koje su postavili u dvorište škole. Uz pomoć profesora Dragana Krvavca, Marijane Raič, Lidije Jovanović i kućnog majstora Denija Brkića učenici 3.b odjela (računalni tehničar u strojarstvu) posljednji mjesec dana vrijedno su radili u školskoj radionici i samostalno napravili pet klupa.

Na radost svih učenika, navedene klupe su postavljene u školsko dvorište, a učenici konačno imaju mjesto gdje više njih može sjediti i družiti se prije nastave i tijekom odmora.

U skorije vrijeme u planu je postaviti još klupa te posaditi još cvijeća i drveća tako da će škola i školsko dvorište biti još ugodnije mjesto za nadolazeće generacije učenika.

”Zahvaljujemo gore navedenim profesorima, ravnateljici Željki Previšić te koordinatorici projekta profesorici Ivani Jerković na pomoći u provedbi ovog projekta”, poručili su iz Vijeća učenika Srednje škole Čapljina.