FOTO | Projekcijom filmova i koncertom obilježen Dan japanske kulture

1496

Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina danas je upriličio “Dan japanske kulture” u svojim prostorijama.

Kako smo i najavili, manifestacija je počela projekcijom dvaju japanskih filmova, “Vrt riječi” te “Rimske terme” u našoj “Galeriji TAU”, a večeras je s početkom u 19 sati u crkvi svetog Franje Asiškog održan koncert violinistice Kaoru Yamamoto.

“Kroz ovu godinu imali smo dosta raznovrsnih koncerata, večeras je to nešto posebno. U sklopu “Dana svetog Franje”, a današnji dan je dan kada se spominjemo svih umrlih iz franjevačke obitelji, u spomen na njih i u zahvalnost za sve ono što su činili, ovaj koncert posvećujemo njima ali isto tako dijelimo s vama.

Kaoru Yamamoto je jedna obična žena, ali one darove koje joj je Bog dao iskoristila je na najbolji mogući način. Večeras, zajedno s našim prijateljima iz Japana koji slave svoj nacionalni praznik, mi zajedno s našom violinisticom ali i s prijateljima iz Japanske ambasade iz Sarajeva, ovaj dan smo učinili i činimo obilježen japanskom kulturom”,  istaknuo je fra Mile Vlašić.

Uz šest skladbi koje je izvela ova japanska violinistica, posjetitelji su mogli čuti i neke zanimljivosti iz japanske kulture pa tako u Japanu primjerice ima šesnaest državnih praznika i svi su neradni.

Ono što je zanimljivo, ako neki od praznika pada u nedjelju, obavezno se prebacuje u ponedjeljak.