Neretljak: Dobro smo se pojačali i fizički ćemo biti odlični

750

GOŠK je u završnici svojih priprema u Medulinu koje će zaključiti u subotu i vratiti se u Gabelu kako bi odradili završni dio uoči starta proljetnog dijela prvenstva i utakmice 20. kola kad gostuju Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Odigrali su dvije utakmice na Medulin Cupu i izgubili od Zrinjskog (2:0) i Osijeka II (3:1), a u subotu ih očekuje još jedan meč za plasman. Izvan ovog turnira su kasno jučer igrali i s hrvatskim trećeligašem Pazinkom.

”Treniramo dva puta dnevno. Ne želim smanjiti intenzitet još ovaj tjedan, tako da rezultat u tim utakmicama stvarno nije bio primaran. Ipak, odigrali smo dosta korektno protiv Zrinjskog. To je bila podjednaka utakmica, a primili smo golove iz individualnih grešaka. Protiv Osijeka II smo odigrali čak i bolju utakmicu, ali smo opet pravili greške kod golova. Mislim da je to znak da je igrače uhvatio umor u teškim pripremama tako da im ne zamjeram što se toga tiče”, govori trener Mato Neretljak koji je zadovoljan uvjetima koje imaju na Istri.

”Sve ono što smo trebali – imamo. Tereni su zaista dobri, a poslužilo nas je i vrijeme, osim prva dva dana”, kaže Neretljak.

Meč s Pazinkom je dogovoren nakon što je otkazan susret s Titogradom (planiran za 10. veljače) jer tamo više nije trener Igor Pamić.

”S te preostale dvije utakmice u Medulinu ćemo napraviti što smo planirali”, kaže Neretljak.

U klubu su zadovoljni kako se stvari razvijaju, a posebno time da su svi igrači zdravi.

”Mislim da ćemo biti spremni za početak prvenstva. Lijepo je reći da nemamo nijednog ozlijeđenog igrača. Momci rade izvanredno iako im nije lako. Vjerujem da smo se dobro pojačali, da ćemo fizički biti odlični, a što nam je glavna garancija za osiguranje ostanka”, smatra Neretljak.

Ističe da su ohrabrenje pred proljetni dio igrači koje je klub angažirao u zimskoj stanci.

”Imamo stvarno dobrih novih igrača. Duje Medak i Anel Husić su prava pojačanja što je pokazala i naša igra prema naprijed gdje smo u pripremnim utakmicama ove zime stvarali dosta prilika. Mlađi momci koji su došli, kao Bože Vukoja i Luka Knežević, su dosta dobri. Očekujemo dosta od Kneževića koji je zanimljiv, brz igrač. Safetu Mujkiću treba vremena da se prilagodi jer nije lako doći iz Druge lige u Premijer ligu. Toni Nikić ima brzinu i stoper je za kojeg radi vrijeme”, zaključio je Mato Neretljak.

Posljednji se od pojačanja Lavovima priključio krilo Šime Gržan koji je dosad bio član mostarskog Zrinjskog.

”Pohvalio bih Gržana koji je odličan igrač. Inzistirao sam na tome da on dođe, biće veliko pojačanje i on je po meni jedan od najkvalitetnijih igrača Premijer lige na toj poziciji. Odmah se pokazao kao pojačanje, protiv Osijeka zabio pogodak i stvorio još tri – četiri šanse. Imali smo puno prilika koje nismo iskoristili, ali neka golovi dođu kad nam budu potrebni”, kaže Neretljak.

Gabeljani su ove zime doveli devet novih igrača, a to su: Bože Vukoja, Toni Nikić, Luka Knežević (Široki Brijeg), Safet Mujkić (Bosna Kalesija), Anel Husić (Zvijezda 09), Duje Medak (Poprad), Ivan Prskalo (Solin), Domagoj Lukač (Danska), Šime Gržan (Zrinjski). Klub su napustili: Amir Zolj, Luka Anković, Nermin Hajdarević, Anđelo Bevanda.