Učenici iz Višića započeli snimanje vlastite pjesme

1634

Učenici Osnovne škole ”Lipanjske zore” Višići ovih su dana u studiju Ivana Bukovca u Strugama počeli snimati svoju prvu vlastitu pjesmu.

Riječ je o članicama školskog benda ”Disconnect” koji nekoliko zadnjih godina djeluje u ovoj školi svirajući na školskim priredbama. Pjesmu je napisao i uglazbio knjižničar Igor Beno a nosi naziv ”Beskrajan san”.

”Rad na pjesmi trajao je od početka školske godine kroz glazbene radionice i učenice su uložile velik trud kako bi svatko na najbolji način uvježbao svoju dionicu”, ističe Beno.

Pjesma se snima u sklopu projekta ”I ja sam dijete kao i ti” koji provodi OŠ ”Čerin” uz suradnju O.Š. ”Lipanjske zore”. Učenici čerinske škole zaduženi su za ilustracije, a višićki za glazbu. Sve će to zajedno činiti buduću slikovnicu koja će se zvati ”Beskrajan san”. Osim teksta kojeg je napisao ravnatelj OŠ ”Čerin” Pero Petrušić i ilustracija slikovnica će imati i CD s glazbom koja se ovih dana snima u Strugama.

Slikovnica će biti još zanimljivija i ljepša zato što će izuzev učenika glazbene sekcije (O.Š. “Lipanjske zore”) i likovne (O.Š. ”Čerin”), ovoj slikovnici svoj doprinos dati i slijepa djevojčica (sviranje) i gluhonijemi dječak (crtanje).

”Projektom se želi napraviti što bolja inkluzija učenika koji imaju određene poteškoće u razvoju pokazujući da svatko može postići ono za što ima talenta, a to je i tema priče Beskrajan san”, ističu iz benda.

Likovne radionice u O.Š. ”Čerin” vodi nastavnik likovne kulture Ernesto Markota, a glazbene uz Igora Benu vodi i suradnik na intrumentu gitara – profesor gitare Boris Maričević. Vlasnik studija Ivan Bukovac bit će ujedno i producent.

Slikovnica s CD-om bit će gotova krajem tekuće školske godine.

Članovi benda Disconnect: Dražena Šuman – glavni vokal, Anđela Vučina – prateći vokal, Veronika Kuridža – prateći vokal, Petra Markota – violina (na klavijaturama), Nikolina Limov – bas (na klavijaturama), Veronika Jerkić – klavijature i Marijana Cvitanović – gitara.