FOTO | Nagrađene najbolje čapljinske kompanije – nositelji gospodarstva u Čapljini

5744

Poslovni susret kojeg su organizirali općina Čapljina i tvrtka ”Bisnode” održan je u vinariji Vina Zadro u Domanovićima.

Tema poslovnog susreta, koji se već dugi niz godina održava u Domanovićima, bila je ”Poslovanje i bonitetna izvrsnosti čapljinskih gospodarstvenika”.

Druženje s predstavnicima najboljih kompanija općine Čapljina bila je odlična prilika da se pokažu zvanični poslovni rezultati, da se svi prisutni upoznaju sa naporima općine u kreiranju pozitivnog okruženja te da se povežu sa privatnim sektorom.

Osim toga svi posjetitelji mogli su bolje upoznati moderne alate koji odgovaraju zahtjevima današnjeg tržišta, uživati u obilasku vinarije i u konačnici osvježiti se koktelom nakon zvaničnog dijela susreta.

”Ovo je još jedan od načina da grad Čapljina iskaže podršku gospodarstvenicima grada i istakne napore ove institucije u kreiranju što boljeg poslovnog okruženja i napretka gospodarstva ove regije. Bit bonitetno izvrstan jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim čapljinski gospodarstvenici dokazuju svojim potencijalnim partnerima svoju odgovornost i kvalitetno vođenje kompanija s kojom trebaju poslovati”, izjavio je gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta, a Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i kriteriji.

Od ukupnog broja aktivnih čapljinskih tvrtki, 24,7% ih je bonitetno izvrsnih, što je iznad bh. prosjeka.

One generiraju 62% prihoda i gotovo 61% od ukupne dobiti čapljinskih tvrtki, a zapošljavaju više od 50% zaposlenih u Čapljini.

Čapljinske tvrtke imaju skoro 245 milijuna KM prihoda, preko 13 milijuna KM dobiti i zapošljavaju više od 1.600 zaposlenika. Najviše ih je u grani djelatnosti trgovina na veliko i malo.

Čak 56 kompanija iz Čapljine bonitetno je izvrsno, a certifikat bonitetne izvrsnoti danas su preuzeli: Kala-Komerc d.o.o., Promex d.o.o., Bakalar-Komerc d.o.o., Dalmata d.o.o., Metalinvest CO d.o.o., Vita Vi d.o.o., Misir d.o.o., Ineo d.o.o., Crem Caffe Sušac d.o.o., Beton Perutina d.o.o., Graditeljstvo Matić d.o.o., OB Produkt d.o.o., Sjemenarna Agro d.o.o., G&L Commerce d.o.o., Valjan Servis d.o.o., Njivice d.o.o., Igris d.o.o., Šutalo-Trade d.o.o., Feršped d.o.o. i Dominant d.o.o.