Odbojkaški suci iz BiH, među njima i Čapljinac, imaju veliko povjerenje na međunarodnoj sceni

1410
Međunarodni odbojkaški sudac iz Čapljine Zdravko Jakiša (Foto: Leo Hagen - Bljesak.info)

Europska odbojkaša federacija (CEV) ima veliko povjerenje u odbojkaške suce iz Bosne i Hercegovine, koji su ove godini sudili ili će tek suditi važna klupska i reprezentativna natjecanja.

Naime, deset međunarodnih sudaca iz BiH u sezoni 2018./2019. izlazilo je na međunarodnu scenu više puta i to na više natjecanja – od Lige prvaka do CEV i Challenge kupa, kao i kvalifikacija za Europsko prvenstvo za seniore i seniorke.

Iznimno zapažen nastup imao je međunarodni sudac iz Banja Luke Siniša Ovuka, koji je ovoga tjedna sudio drugu polufinalnu utakmicu Lige prvaka za žene u talijanskoj Novari, gdje su se sastali Igor Gorgonzola Novara i VakifBank Istanbul, a domaćin je izborio finale Lige prvaka.

Inače, Ovuka je ove sezone upisao čak pet utakmica na Ligi prvaka.

I ostali djelitelji pravde iz BiH imali su pune ruke posla na važnim utakmicama. Jasmin Husjenović iz Sarajeva sudio je drugu polufinalnu utakmicu CEV kupa za žene, također u Italiji, gdje su se sastali Yamamay e-work Busto Arsizio i Swietelsky Bekescsaba. Inače, ekipa Yamamay e-work Busto Arsizio osvojila je ove godine CEV kup.

Darko Savić iz Lukavice dijelio je također pravdu na utakmici polufinala CEV kupa za muškarce. Savić je sudio utakmicu u ruskom Kemerovu, gdje je Kuzbass Kemerovo sa 3:1 slavio nad ekipom Galatasaray Istanbul.

Kada je u pitanju Challenge kup, odbojkaški suci iz BiH i tu su imali predstavnika. Naime, Nikola Kozić iz Ljubinja sudio je utakmicu polufinala Challenge kupa za žene u kojoj su se sastali GEN-I Volley Nova Gorica i Aydin BBSK. Utakmica u Novoj Gorici završena je rezultatlom 3:2 za goste.

Inače, djelitelj pravde iz Ljubinja krajem travnja sudit će kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo U-17, koje će se odigrati u Staroj Zagori u Bugarskoj.

Sudačko povjerenstvo veliko je povjerenje dala i mladom sucu iz Čapljine Zdravku Jakiši, koji će u srpnju suditi završni turnir Europskog prvenstva za muškarce u U-17 uzrastu, piše Bljesak.info.