U GOŠK-u razočarani: Husejinović je prije utakmice govorio da treba samo lagano, te da će i on tako

1249

NK GOŠK je proteklog vikenda u jako zanimljivom susretu rezultatom 3:2 pobijedio FK Sloboda.

Domaći su vodili dva puta, gosti se vraćali, no tri boda su ipak ostala u Gabeli.

Nakon meča u pojedinim bh. medijima pojavile su se informacije da su u Gabeli viđene nemile scene, što iz NK GOŠK oštro demantiraju.

Ističu da je Sloboda dočekana srdačno i prijateljski, te da je cijelu situaciju na poluvremenu ‘zakuhao’ prvotimac Slobode Said Husejinović.

Priopćenje NK GOŠK prenosimo u cijelosti:

Zgroženi tekstom objavljenim na jednom bh. portalu, mi u NK ”GOŠK” Gabela imamo potrebu obratiti se javnosti u BiH i tako iznijeti istinu o događanjima na utakmici između dva gore spomenuta kluba.

Naime, NK ”GOŠK” Gabela je poduzeo sve potrebne mjere i radnje za organizaciju jedne prvenstvene utakmice kao što to nalažu svi Pravilnici nogometnog saveza BiH, što je utvrđeno na radnom sastanku (brifing) prije početka utakmice i od strane delegata koji je to sve naveo u izvješću s utakmice.

Gosti, FK Sloboda, su dočekani srdačno i prijateljski kao i svi klubovi BH Telekom Premijer lige BiH koji gostuju u Gabeli.

Prvo poluvrijeme utakmice je odigrano fer i sportski s obzirom na značaj i važnost utakmice za jednu i drugu ekipu.

NK GOŠK je na poluvremenu imao rezultatsku prednost 1:0, i kada je sudac odsvirao kraj prvog poluvremena krenulo se prema svlačionicama, a tada je igrač FK Sloboda Said Husejinović ničim izazvan počeo verbalno vrijeđati i psovati predstavnike i igrače domaće ekipe, te je istina da je došlo do verbalnog sukoba između navedenih strana, a nikakvog fizičkog kontakta nije bilo kao što navodi jedan sportski portal.

Navedeni igrač je također u „tunelu“ prije samog početka utakmice obrambenom igraču NK GOŠK-a prišao i počeo govoriti kako treba “lagano“ igrati utakmicu te da se neće ni on previše truditi, što dovoljno govori o njemu i kako se ponaša jedan igrač profesionalac.

U navedenom prostoru su se nalazili predstavnici zaštitarske agencije Delta security kao i predstavnici policije te samim time nije moglo doći do fizičkog kontakta.

Ne vidimo razloga zašto bi predstavnici domaće ekipe išli u bilo kakav sukob sa predstavnicima gostujuće ekipe s obzirom da je NK GOŠK na poluvremenu imao rezultatsku prednost od 1:0.

Ovim putem želimo se osvrnuti i na prethodnu utakmicu između dva navedena kluba koja se igrala 03.03.2019. u okviru 21.kola BH Telekom Premijer lige BiH u Gabeli gdje je također spomenuti igrač Said Husejinović pokušao napraviti incident sukobivši se verbalno sa Oficirom za sigurnost NK GOŠK-a.

Također smo zgroženi neistinama i lažima koje prenosi isti kako je klupa FK Sloboda bila izložena napadima domaće publike i tvrdimo da to nema nikakve veze s istinom.

Pitamo se kako jedan sportski portal koji bi trebao pravilno i istinito informirati sportsku javnost u BiH o sportskim događajima može sebi dozvoliti da se služi raznim insinuacijama, pa tako navodi da će svi klubovi koji budu dolazili u Gabelu biti neprijateljski tretirani, to govori o kakvom se portalu radi, a i novinaru koji je sačinio ovaj tekst .

Ovim putem želimo upoznati sportsku javnost u BiH da NK GOŠK drugu sezonu igra BH Telekom premijer ligu BiH, te da do sada nije bilo apsolutno niti jedne pritužbe od strane službenih osoba, kao ni gostujućih momčadi za vrijeme boravka u Gabeli, čime smo izuzetno ponosni.

Gore navedeni portal također prenosi da je ekipa FK Sloboda bila konkretnija na terenu što apsolutno nije istina, a u prilog tome ide činjenica da je NK GOŠK slavio pobjedu od 3:2.

Kako kaže jedna stara poslovica „KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI“, samo nije dobro kad se u tu svrhu služi raznim lažima i insinuacijama.

I na kraju mi ćemo se i dalje truditi da domaće utakmice organiziramo u skladu s propozicijama i Pravilnicima nogometnog saveza BiH kao i do sada, te ćemo sve poduzeti kako bi ekipe koje dolaze u Gabelu bile dočekane i ispraćene srdačno i prijateljski, a ne kao sto navodi isti portal”, istaknuli su iz NK GOŠK.