Pogledajte za što sve USKOK tereti Davora Čilića uhićenog u Čapljini

3627

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u Čapljini jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska, navedeno je iz te agencije.

Iz izvora bliskih SIPA-i Dnevni avaz doznaje da je riječ o 52-godišnjem Davoru Čiliću, državljaninu Hrvatske, kojeg potražuje Ured za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe sudjelovao u krijumčarenju i preprodaji droge.

Službenici SIPA-e locirali su Čilića prije nekoliko dana i uhvatili ga u unajmljenom stanu u Čapljini, gdje se mjesecima krio.  On je odmah predan u nadležnost Suda BiH. U Sudu BiH jučer je održano i ročište da se Čilić izruči Hrvatskoj. On se tome usprotivio uz tvrdnju da je teško bolestan i da se nije krio, piše Avaz.

Prema nekim informacijama, USKOK Čilića tereti da je član kriminalne grupe koja je sredinom 2017. godine pokušala krijumčarenje 5.000 litara kiseline potrebne za proizvodnju heroina i 55 kilograma marihuane.

Mediji u Hrvatskoj objavili su u listopadu prošle godine da je razbijena sedmočlana grupa hrvatskih državljana protiv kojih je USKOK otvorio istragu i tereti ih za zločinačko udruživanje u svrhu ilegalne preprodaje droge, među kojima je i Čilić.

On je bio dio ekipe koju su formirali Hrvati Damir Čuma i Viktor Mrvalj, a grupa je najprije organizirala transport kiseline u Tursku, međutim na bugarskoj granici je pošiljka otkrivena.

List navodi da su članovi navedene grupe prošle godine na području Čapljine kupili više od 50 kg marihuane koja je trebala biti namijenjena tržištu Njemačke, navodi ‘Avaz’.

Grupa je 40 tona marihuane namjeravala krajem prošle godine prošvercati s legalnim prijevozom stolica, koje su se kamionom Volvo prevozile iz BiH u Njemačku. Pošiljka je otkrivena na granici između BiH i Hrvatske.