Rukometaši Akademije na zasluženom odmoru

833

Rukometaši Rukometne Akademije Čapljina zadovoljni završenom sezonom odlaze na zasluženi odmor.

Članovi Akademije nakon završene 2018./2019. sezone nalaze se ne sedmom mjestu ljestvice. U ovoj sezoni ostvarili su 13 pobjeda, upisali 10 izgubljenih utakmice te jedan neriješen rezultat.

”Nakon prvog dijela polusezone, gdje smo zauzeli šesto mjesto, baš kao i prošle godine, to mjesto nismo uspjeli zadržati, ali i sedmo mjesto koje smo zauzeli zaista je odlično. Naravno uvijek ostaje žal za domaćim utakmicama koje smo izgubili. S tim pobjedama siguran sam da smo mogli biti barem dva ili tri mjesta više na ljestvici”, izjavio je Darijan Bošković, predsjednik Rukometne Akademije Čapljina.

Mlađi momci svojim zalaganjem izborili su da igraju za prvi tim Rukometne Akademije.

”Drugu polusezonu smo koristili i igrali sa momcima koji su recimo bili na klupi, ali svojim zalaganjem i dolascima na treninge su zaslužili da osjete igranje jednog većeg ranga kao što je Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine. Imali smo niz događanja u prošloj godini, poput odlazak naša dva brata Karla i Domagoja Buntića u inozemstvo, točnije u Njemačku te našeg Krešimira Krešića koji je pojačao redove hrvatskog premijer ligaša Sesvete i standarnog člana Hrvatske juniorske reprezentacije. Već od iduće sezone par naših igrača potražit će nove sredine, naravno zbog odlaska fakulteta, a mi kao klub nismo u mogućnosti zadržati ih u našem gradu te omogućiti adekvatne uvjete i tako iz godine u godine, taman kad dođu na jedan veći nivo oni napuštaju naše sredine”, ističe Bošković.

Osim muškog kolektiva, Rukmetna Akademija već četvrtu godinu za redom ima i ženski kolektiv

”Smatram da smo se pokazali kao jedan ozbiljan projekt koji ima glavu i rep. Jasno je da smo sastavljeni od mladih momaka, pokriveni upravomo koja prati svaki korak. Ovim putem htio bih pohvaliti sve članove kojih trenutno rastu iz dana u dan, a pogotovo ženski kolektiv koji već četvrtu godinu egzistira i to je ono što i nas drži da radimo još više i jače. Želio bih se zahvaliti  treneru i voditelja škole rukometa  Josipu Ostojiću, pomoćnim trenerima Jakovu Pjevcu i Orhanu Taslidži te Goranu Lasti koji vode mlađe selekcije. Svakako tu je i trener vratara Damir Bošković kao i naši standardni igrači koji pomažu kolektivu Ivan Brkić i Ivan Pažin. Trenutno radimo i na dolasku jednog ženskog imena, koja bi ženski rukomet digla na jedan veći nivo, a ima dosta Međunarodnog znanja”, jasan je predsjednik Rukometne Akademije.

Bošković ističe kako rukomet kao sport nije skup te da će se truditi da ovaj sport u Čapljini dignu na jednu veću razinu.

”Rukomet kao sport nije skup i sa dva tri igrača koja su domaća, a ima ih naravno, napravilo bi se puno toga i dovelo ovaj dvoranski sport na jednu veću razinu. Na redu je sastanak gdje će se napravit rezime ove sezone i naravno redovna skupština gdje će se iznjeti cijela sezona te plan i program za sljedeću sezonu. Možemo očekivati da će se nadolazeće sezone ”napasti” Premijer liga jer znam da to možemo, a i naravno želimo”.

Velika zahvala ide i Čapljinskom portalu, kao medijskom pokrovitelju od samog nastanka kluba.

”Htio bih se zahvaliti Čapljinskom portalu, medijskom pokrovitelju koji naš rad prati od samog početka, informirajući stanovništvo o našim uspjesima, fotografirajući svaku domaću utakmicu te pravovremeno objavljivajući sve informacije vezane za naš klub. Hvala svim ostalim sponzorima koji u ovo vrijeme izdvajaju donaciju za održavanje našeg kluba. Također zahvale idu i gradonačelniku Čapljine dr. Smiljanu Vidiću koji pokriva sve kolektive, a tako i naš. Vrata našem kolektivu su uvijek otvorena za sve koji su željni rada i jedne pozitivne atmosfere”, zaključio je Darijan Bošković, predsjednik Rukometne Akademije Čapljina.