VIDEO | Lonely Planet svrstao Počitelj među 10 najboljih europskih destinacija

1065

Jedan od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu Lonely Planet sedmu godinu za redom sastavlja listu deset prioritetnih europskih destinacija koje bi trebale biti na radaru svjetskih putnika.

Iz Lonely Planeta navode da “Best in Europe 2019” prikazuje europska odredišta koja vrijedi uvrstiti u svoj plan putovanja. Hercegovina u Bosni i Hercegovini je na visokom četvrtom mjestu.

Osim Hercegovine, na popisu najboljih destinacija Lonely Planeta na prvom mjestu su Visoke Tatre u Slovačkoj, zatim Madrid u Španiji, arktička sjeverna obala Islanda, Bari u Italiji, Shetland u Škotskoj, Lyon u Francuskoj, Lihtenštajn, Vevey u Švicarskoj te Istra na desetom mjestu.

“Dok razmišljamo o Hercegovini – povijesnoj regiji na koju se geografski naslanja Bosna – prvo što pada na pamet je Mostar i veličanstveni Stari most. Ono što svakako nećete zamisliti su gužve koje stižu svakog ljeta kako bi kroz neki od filtera na svojoj kameri uhvatili savršenu sliku te kamene strukture.

Proširite fokus tijekom 2019. na druge hercegovačke destinacije, putujući popularnim Ćirom, željezničkom linijom koja datira iz austorugarskog razdoblja, a koja prolazi krajolicima od Mostara ka Dubrovniku, povezujući neke od top destinacija u ovoj regiji.

Prolutajte uličicama srednjovjekovnog Počitelja, istražite tunele pećine Vjetrenica ili se pridružite planirnarskoj turi do tradicionalnog sela Lukomir. Sve su to iskustva koja će vam otvoriti nove poglede ka ovoj piktoresknoj regiji”,navode iz Lonely Planeta.