FOTO | Bogati čapljinski prosjaci

5347

Posljednjih tjedana u našem gradu sve je veći broj prosjaka koji na ulicama od prolaznika traže novac.

I ne samo po ulicama, nego i po trgovinama i ugostiteljskim objektima.

Dosta često sa sobom nose malu djecu, što kod većine ljudi izaziva emocije, pa se češće ”hvataju za novčanik” kako bi im pomogli.

Na redakcijski e-mail dobili smo u proteklih 10 dana dosta e-mailova od strane naših čitatelja, koji su sugrađanima željeli ukazati na ovaj problem.

Jedna čitateljica tako nam piše kako je u više navrata vidjela da kombi bh. registarskih oznaka dovozi desetak prosjaka u grad, a drugi čitatelj nam je javio kako je također vidio kombi u večernjim satima koji je došao po prosjake.

Također, jedna čitateljica nam javlja kako ”čapljinski prosjaci ipak nisu tako siromašni jer nose skupu i markiranu odjeću”.

”Prije par dana, čekajući u redu u pekari, prosjakinja sa malim djetetom je došla i molila kupce da joj kupe kiflu. Uobičajen prizor, rekla bih, sve dok nisam vidjela nešto što me jako iznenadilo. Prosjakinja je na nogama imala tenisice ‘Nike AirMax’! I to ne stare, raspale, ili korištene, nego nove! Pošto radim u tom polju, znam da je cijena ovakvih tenisica oko 150 KM! Zaista me ovo iznenadilo, i morala sam uslikati sliku i poslati vam. Dragi ljudi, njima novac ne treba za život, oni prose za nekog drugog i to im je posao. Ne dajite im novac”, piše naša čitateljica.

Bilo kako bilo, prosjaka na čapljinskim ulicama koji dolaze iz susjednih gradova je sve više, pa stoga sljedeći put kada odlučite nekome dati ”markicu” imajte u vidu pisma Vaših sugrađana.