FOTO | Više stotina mališana uživalo na festivalu ”FutureA”

3571

Putujući dječji festival okupio je više stotina mališana iz osnovnih škola Hercegovačko – neretvanske županije.

Drugu godinu za redom udruga ”Out of Area” iz Nizozemske, u suradnji s gradom Čapljinom, organizira dječji festival pod nazivom ”FutureA”.

Prošlogodišnji festival održao se na Trgu kralja Tomislava u Čapljini, no ove godine je zbog vremenskih uvjeta festival prebačen u Gradsku sportsku dvoranu.

Na festivalu mogu uživati djeca u dobi od 6 do 16 godina, a već navedena organizacija pripremila im je različite radionice kao i kreativne igre, igre snalažljivosti, plesne i kazališne zadatke.

Za organizaciju događaja bilo je potrebno dosta volontera, tako je iz Nizozemske stiglo 140 volontera kojima se pridružilo 40 volontera Srednje škole Čapljina koji su od ranih jutarnjih sati postavljali kreativne radionice za djecu.

U gradskoj sportskoj dvorani tako se crtalo, plesalo, pjevalo, a pratile su se i brojne zanimljive plesne, akrobatske i mađioničarske točke na glavnoj pozornici.

Na poseban način ističemo norveške volontere i volontere Srednje škole Čapljina koji su marljivo radili te tijekom cijeloga dana brižno pazili na kontinuiranu kvalitetu održavanja manifestacije vodeći računa da svako dijete provedu kroz kreativne radionice.