FOTO | U Zvirovićima održan 16. malonogometni turnir

1436

U sklopu obilježavanja manifestacije ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” u Zvirovićima je održan 16. malonogometni turnir ”Zvirovići 2019.”

Organizator ovog turnira kao i dosadašnjih godina su mjesna zajednica Zvirovići i područna škola Zvirovići.

”Malonogometni turnir između navedenih škola postao je tradicija i jedinstven je na ovom području po sportskom duhu i druženju. Izuzetno je primljen od djece, roditelja i učitelja, osmišljen od strane učitelja Mire Brajkovića koji i danas pomaže u organizaciji turnira. Kao posebne goste, a već može se reći i udomaćene goste, ističemo dvojicu Studenčana – suca turnira Zdravka Petkovića koji svake godine strpljivošću oplemenjuje djecu dijeleći im pravdu i učeći ih pravilima, a sve kroz igru. Tu je voditelj – komentator Mile Kraljević, koji se svake godine potrudi da se za turnir čuje dalje od Zvirovića te slikom i tekstom zabilježi događanja čuvajući ga do zaborava”, poručuju organizatori.

Na turniru su nastupile područne škole Trebižat, Studenci, Prćavci, Zvirovići i Struge Gorica.
Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Trebižata, drugo mjesto pripalo je Studencima, dok su treće mjesto izborili učenici iz Struge/Gorice.

Posljednje četvrto mjesto ove godine pripalo je organizatoru turnira područnoj školu Zvirovići.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira bio je Luka Stojić, a titula najboljeg vratara pripala je Frani Kozini.

Ove godine organizatori su dodijelili još jednu nagradu za prijatelja turnira, a nagrada je pripala mladom Niki Jurkoviću.