FOTO | HKUD ”Zora” sudjelovalo na manifestaciji ”Divan je kićeni Srijem”

1236

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Zora” iz Struga Gorice proteklog vikenda sudjelovalo je tradicionalnoj manifestaciji ”Divan je kićeni Srijem” koja se održala u Nijemcima.

Ova tradicionalna 22. manifestacija po redu pokazala je raskoš narodnog ruha, zlatovezova, plesa i pjesme.

U pripremljenom bogatom kulturno – umjetničkom programu članovi ”Zore” sudjelovali su u svečanom mimohodu od Osnovne škole ”Ivan Kozarac” do središnjeg parka u Nijemcima, a nakon toga svi predstavnici KUD-ova bili su nazočni na misi za sve sudionike manifestacije koja se održala u crkvi Svete Katarine.

Središnji park u Nijemcima okupio je veliki broj ljudi, a članovi ”Zore” publici su se predstavili s dvije izvedbe.

Na pozornici su prvo otpjevani muški i ženski bećarac i ganga, a nakon toga plesali su poznati ples ”Lindžo”. Za kraj programa sve prisutne oduševili su izvedbom ”Ero s onoga svijeta”, završnim kolom iz opere Jakova Gotovca.

”Ovim putem želimo se zahvaliti organizatoru koji nas je pozvao da budemo dio ove velike manifestacije koju već 22. godinu za redom organiziraju u općini Nijemci. Bilo nam je zadovoljstvo i čast doći ovdje i predstaviti se izvedbama Lindže i Ere. Također, želimo se zahvaliti i našim domaćinima iz Lipovca s kojima već dugi niz godina imamo izvrsnu suradnju”, ističu iz HKUD ”Zora” Struge Gorica.