Zdenka Filipović imenovana predsjednicom Općinskog suda u Čapljini

2387
Opčinski sud u Čapljini (Foto: Čapljinski portal)

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), drugog dana sjednice u Sarajevu, donijelo je odluku o imenovanju rukovodećih nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su: Almina Čilić, na mjesto predsjednice Općinskog suda u Konjicu; Zdenka Filipović, na mjesto predsjednice Općinskog suda u Čapljini i Enes Selman, na mjesto predsjednika Općinskog suda u Sanskom Mostu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH uzeo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, priopćeno je iz VSTVBiH.