Novi trener Čapljine Dragan Radović: Poželio sam se rada s mladim igračima

622

U federalnom prvoligašu Čapljini su riješili pitanje novog šefa struke za sljedećih šest mjeseci, a to je Dragan Radović, prošlosezonski trener sarajevskog Olimpika, koji će Čapljince u pripreme povesti predstojeće nedjelje (18 sati).

Radović je trener sa UEFA Pro licencom koji odudara od ambicija koje ima Čapljina, vodio je u dva navrata Slaviju i bio dva puta u polufinalu Kupa BiH, zatim Sutjesku iz Foče, Radnik Bijeljina, Drinu Zvornik, Rudar Prijedor, Kolubaru u Prvoj ligi Srbije te Olimpik koji je prošle sezone ispustio plasman u viši rang iza Veleža.

– “Gonjam” nešto za inozemstvo, tako da smo ostvarili dogovor na šest mjeseci i da mogu otići ukoliko mi se otvori opcija za vani. Hvala ljudima iz Čapljine na korektnom odnosu, promijenio sam dosta klubova, a nisam nigdje imao tako korektan odnos. Hvala i ljudima iz Olimpika koji su bili korektni i kazali da se mogu vratiti, kaže Dragan Radović.

– Što se tiče ambicija Čapljine mogu kazati da sam se i ja poželio rada s mladim igračima. Ako momci žele napredovati, mogu biti sigurni da ću ja dati sve od sebe da im pomognem u tome, ustvrdio je.

Kao bivši trener prvoligaškog Olimpika ipak dijelom poznaje ekipu.

– Poznajem otprilike ekipu Čapljine, a najviše sam bio u kontaktu s direktorom Damirom Obadom. Cilj je imati ekipu koja neće strahovati za ostanak, a uz to i napraviti kojeg mladog igrača s tog područja, priča Radović.

Kostur ekipe Čapljine je ostao isti, a opet će biti dosta promjena kao i uvijek u prvoligaškim klubovima.

– Važno je da je ostao gro ekipe. Nećemo puno mijenjati, možda neke mlađe dovesti i zatvoriti te deficitarne pozicije.

S prozivkom će u nedjelju započeti i pripreme ekipe koju 10. kolovoza očekuje start prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

– Prvih sedam dana ćemo raditi po jedan trening kako bi se uveli u rad, potom bi pojačali. Osobno puno polažem taktici i radu s loptom. Potom bi igrali utakmice i otklanjali uočene nedostatke kroz treninge, najavio je Dragan Radović.