VIDEO | Završen odbojkaški kamp u Čapljini: I djevojke i treneri dijele oduševljenje

988

Završen je treći po redu međunarodni odbojkaški kamp za mlade odbojkašice koji je ove godine održan u Čapljini.

Kamp je trajao šest dana, treninzi su se održavali dva puta dnevno, a provodili su ga najveći stručnjaci iz regije.

Sa djevojkama je tako radio Goran Nešić – izbornik ženske seniorske reprezentacije, potom treneri zagrebačke Mladosti Saša Ivanišević i Darko Nojić, a s curama su radili i nekadašnji reprezentativci Almir Aganović i Danijel Galić.

Vrijedi istaknuti kako je djevojke tijekom kampa posjetila i Božana Butigan, igračica zagrebačke Mladosti i hrvatska reprezentativka.

Kamp je podržao i predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić, koji je zajedno sa predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milošem Jelčićem pohvalio rad djevojaka i trenera i istaknuo važnost ovoga kampa za razvoj odbojke u BiH.

Goran Nešić kazao je kako u Čapljini i cijeloj Hercegovini postoji veliki potencija za žensku odbojku.

”Ako se prisjetimo Bosna i Hercegovina je i u Jugoslaviji bila izvor dobrih igrača, vrsnih igrača, na kraju krajeva zagrebačka Mladost u tom jednom periodu je puno, puno zavisila od igrača iz BiH. Ima puno potencijala i meni je uvijek jako, jako drago da budem ovdje s ljudima koji pokazuju htjenje i želju da nauče nešto, ako ja mogu da ih naučim, naravno”, rekao je Nešić.

”Slično je i u Srbiji, djeca iz manjih mjesta odlaze u velika, a vi ovdje imate neki trasiran put prema Zagrebu, kao što istočnoj Hercegovini ima neki trasiran put prema Beogradu ili prema nekim većim klubovima. Ovdje postoji potencijal. Ja uvijek kažem volim raditi na onim prostorima gdje žene ne nose manji broj od četrdeset i dva, to znači da su visoke, i to je ‘meka’, to je jednostavno nešto gdje je zadovoljstvo raditi”, rekao je Nešić.

U svakom slučaju vrijedi pohvaliti veliko zalaganje Hrvatskog odbojkaškog kluba Čapljna i Hrvatskog akademskog kluba Mladost Zagreb koji su i ove godine organizacijom kampa odbojku u Čapljini i Hercegovini približili mladima i podignuli rad na jednu višu razinu.