Tamburašk sastav FM Čapljina ide na Međunarodni festival tamburaških orkestara

2280

Tamburaški sastav FM Čapljina dobio je poziv za sudjelovanje na 17. Međunarodnom festivalu tamburaških orkestara.

Kako su iz ovog orkestra rekli za Čapljinski portal, to je za njih velika čast i priznanje za dosadašnji rad.

”Cijeneći vaš umjetnički rad, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vaš tamburaški sastav da sudjeluje na 17. međunarodnom festivalu tamburaških orkestara, koji je se održati u Bijelom Polju 25, 26. i 27. srpnja 2019. godine na gradskom trgu’, poručili su organizatori.

Festival je revijalnog karaktera, baštini i afirmira tradicionalnu narodnu glazbustanovništva Crne Gore i okruženja. Organizator ovog jedinstvenog festivala na Balkanu je Centar za kulturu Bijelo Polje.

Učešće na ovom Festivalu postalo je mjera prestiža u ovom glazbenom žanru. Potvrda tome su brojne pohvale i priznanja koji stižu od sudionika i institucija kulture i turizma iz zemlje i inostranstva.

”Prošle godine smo dobili i značajno priznanje od Asocijacije Ezropskih festivala – EFFE gdje smo među 700 festivala označeni ”izvanrednim festivalom”. Na ovoj manifestaciji do sada su učestovali tamburški orkestri iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Turske, Grčke, Rusije, …

Pored tamburaških orkestara, na Festivalu su sudjelovali i renomirani solisti iz zemlje i okruženja: kantautor Kemal Monteno, Božidar Boki Milošević, Zvonko Bogdan, Haris Džinović, Merima Njegomir, Ana Bekuta, Alma Subašić, Miki Jevremović, Hanka Paldum, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Halid Bešlić, Bane Krstić (Garavi sokak), Željko Bebek, The Frajle, Hari Mata Hari… te poznati ansambli ’’Mostar Sevdah Reunion’’, ”Legende” i dr”, istaknuli su organizatori.