Kulturno-turistička manifestacija ”Dani Trebižata” u Čapljini

1271

Kulturno – turistička manifestacija “Dani Trebižata” postaja je tradicionalna manifestacija koja se provodi svake godine na području duž rijeke TIhaljina -Mlade -Trebižat.

Opći cilj manifestacije je stvoriti prepoznatljiv i jedinstven turitički brand rijeke Trebižat (Tihaljina – Mlade – Trebižat) koja će biti konkurentna turistička destnacija na turističkom tržištu Bosne i Hercegovine i regije.

Specifični cilj manifestacije je promocija jedinstvne turističke destinacije i turističkog potencijala rijeke Tihaljine – Mlade – Trebižat s pozicioniranjem i brendiranjem lokalnih turističkih proizvoda (gastronomske aktivnosti, održive aktivnosti- kanu safarija, kulturnih događanja).

U manifestaciji sudjeluju turistički djelatnici iz općina Čapljina, Ljubuški i Grude, nevladine organizacija za zaštitu prirode i okoliša (roniteljski klubovi iz općina u BIH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ribolovna društva, udruženja i pojedinci).

Na manifestaciji se očekuje oko 100 sudionika.

Manifestacija će trajati tri dana (12.07. – 14.07.2019.g) , sa mjestom okupljanja Agroturizam Marića gaj – Grude 12.07.2019.g.

Prvi dan manifestacije počinje okupljanjem sudionika u popodnevnim satima u Marića gaju, te u večernjim satima slijedi prikazivanje filmova o rijeci i ljudima sa izložbom fotografija o lljepotama rijeke Tihaljina -Mlade- Trebižat.

Drugog dana manifestacije, održava će se eko akcija čišćenja rijeke te u popodnevnim satima fišijada u Marića gaju na koju su pozvani svi zainteresirani pojedinci i grupe, da prijave svoje ekipe u pripremanju brudeta ili ribljeg fiša.

Treći dan je promocija kanu safarija na području općine Čapljina u dužini od 13 km gdje će se uz prigodnu vožnju kanuima i domjenak, posjetitelji uživati u netaknutoj prirodi i ljepoti Trebižata.

Ovogodišnju manifestaciju organizira REFERENTNA GRUPA – ČAPLJINA u partnerstvu sa ŠREK” VIDRA”LJUBUŠKI, Neretva delta fotrum, te suradnicima: ŠRD “KRENICA” GRUDE, ŠRD “KRAVICE” LJUBUŠKI, ŠRD “BJELAVE” ČAPLJINA, Ekiološke udruge “LIJEPA NAŠA”- ČAPLJINA, Regionalnog Resursniog Centra, Udruge “EHOO” ; Udruga ČAPLJA”, JP PARKOVI d.o.o. i drugi.