Određen pritvor čapljinskom specijalcu koji je iznuđivao novac i prijetio ženi i djetetu

4079

Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je u subotu pritvor do 30 dana Josipu Menalu (1977.) iz Čapljine osumnjičenom zbog produljenog kaznenog djela Iznude u pokušaju, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bijega osumnjičenika jer postoji više uhidbenih naloga iz EU i mjera za uhićenje iz Republike Hrvatske, što ukazuje na opasnost od bijega i pred pravosudnim organima u BiH. Također, pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela zbog ranije osuđivanosti.

“Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora Josipu Menalu, zbog osnovane sumnje da je u vremenskom razdoblju od 11.7.2019. do 15.7.2019., u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, ozbiljnom prijetnjom po život i tijelo I.Š. i njezinog maloljetnog djeteta, istu prisilio da 16.7.2019. godine dođe u Posušje i preda mu novac u iznosu od 250.000 eura, što je ista i učinila, ali nije došlo do predaje novca.

Nakon toga ponovno joj je slao SMS poruke prijetećeg sadržaja, zbog čega je oštećena sve prijavila PU Zagrebačka i Federalnoj upravi policije” izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Osumnjičeni je uhićen 25. srpnja 2019. godine u okviru realizacije operativne akcije ”KRUPA” koju je provela Federalna uprava policije u suradnji sa MUP-om RH, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu.