Policija upozorava: Stranci kradu po Neumu

1318

Početkom turističke sezone u HNŽ povećan je priljev osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta, navode u priopćenju MUP-a HNŽ.

”Većina tih osoba, koje dođu iz cijele regije bivše države u HNŽ, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka. PS Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest kaznenih djela teške krađe, krađe, razbojstva, ugrožavanje sigurnosti, provale i druga kaznena djela. Sva kaznena djela riješena su po poznatom počinitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu a određen dio je u proceduri”, ističu u priopćenju.

Sukladno zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ s novom opremom.

Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

”U cilju jačanja sustava policijskih snaga MUP-a HNŽ da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama”, ističu u priopćenju.