VIDEO | Vlak Sarajevo-Čapljina dnevno preveze preko 170 putnika

1321

Zanimanje građana za turističke ture Željeznicama FBiH na relaciji Sarajevo-Čapljina sa ugovorenim autobusnim vezama prema Neumu, Makarskoj i Splitu veoma je veliko.

Interes za putovanjem na ovim relacijama raste iz sezone u sezonu.

Od 15. lipnjado 31. srpnja, brzim vlakom i autobusima prevezeno je više od tisuću putnika prema moru, što potvrđuje činjenicu da su Željeznice FBiH prepoznale potrebe svojih putnika, kazali su za Faktor iz Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH.

Vlakom koji u jutarnjim terminima prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina svakodnevno u prosjeku se preveze 171 putnik, od toga oko 35 putnika nastavi svoje putovanje ugovorenim autobusnim prijevozom prema Neumu, Makarskoj i Splitu.

Večernjim vlakom iz Čapljine prema Sarajevu svakodnevno se preveze u prosjeku 145 putnika, od toga oko 30 sa ugovorenim povratnim putovanjem iz Neuma.

Najveći interes vlada za destinaciju Sarajevo-Čapljina-Neum, zbog osiguranja povratnog putovanja, te za Gradac, Makarsku i Split u jednom pravcu. Usluge u BH vlakovima su izuzetno kvalitetne, nudi se vožnja prvom i drugom klasom, usluge bifea, topli i hladni bezalkoholni napici, WI-FI, klima (moderni vakum toaleti), dodaju iz Službe za odnose s javnošću.

Željeznice FBiH od 15. lipnja do 31. kolovoza uveli su liniju brzim vlakom Sarajevo – Čapljina. Po dolasku u Čapljinu putnici presjedaju u autobus koji voze prema Neumu, Makarskoj i Splitu. Sezonski vlak iz Sarajeva polazi svakog jutra u 7.15 sati, a iz Čapljine se za Sarajevo kreće u 19.25 sati.

Ukupna cijena karte (vlak + autobus) Sarajevo – Neum u jednom pravcu iznosi 20,30, a cijena povratne 33,30 maraka. Rok važenja povratnih voznih i autobusnih karata je 15 dana.

Ukupna cijena karte za Makarsku je 29,30, a za Split 34,30 maraka. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije osiguran. Sve karte za vlak i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.

VIDEO/FOTO | Brzi vlak stigao u Čapljinu