FOTO | Podijeljene školske torbe i pribor

2921

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Centru za socijalni rad grada Mostara uručili su školske torbe i pribor učenicima iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Mostara.

Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar, u ime učenika i roditelja, zahvalila je Vladi i resornom Ministarstvu na donaciji.

”Ministar Opsenica i ministar Hadžović danas su ovdje s nama da obilježe početak nove školske godine i da vam u ime Vlade Hercegovačko – neretvanske županije uruče školske torbe i pribor. Zahvaljujem Vladi na potpori koja je značajna kako za roditelje i djecu tako i za naš Centar”, zaključila je ravnateljica Marić.

Djecu, roditelje i djelatnike Centra, u ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, pozdravio je ministar Opsenica ističući kako je dodjela školskih torbi i pribora aktivnost koja se provodi već duži niz godina.

”Vlada Hercegovačko – neretvanske županije svjesna potreba učenika i roditelja, želi makar malo umanjiti njihove brige, te je nastavila dugogodišnju tradiciju nabave školskih torbi i pribora”, kazao je ministar Opsenica zaželjevši svim učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima svako dobro u novoj školskoj godini.

Ministar Hadžović, pridruživši se željama za uspješan početak nove školske godine, kazao je kako će pored danas dodijeljenih torba i pribora učenicima drugih razreda osnovnih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji biti uručeni i udžbenici.

”U suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti ove smo godine osigurali besplatne udžbenike za učenike drugih razreda osnovne škole koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji. Udžbenici će ih dočekati na školskim klupama već u ponedjeljak, prvog dana škole”, kazao je ministar Hadžović.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije putem Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi osigurala je nabavu tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji HNŽ, koje će ovih dana putem centara za socijalni rad biti podijeljene i u ostalim općinama u HNŽ.