FOTO | Građani apeliraju: Vratite kocku na trgu zbog sigurnosti naše djece!

2815

Na redakcijski e-mail Čapljinskog portala obratio nam se roditelj, koji kaže, piše u ime više roditelja koji su zabrinuti za sigurnost svoje djece na Trgu hrvatske slobode.

Njegovo pismo prenosimo u nastavku u cijelosti, kao i fotografije u galeriji.

”Već neko vrijeme, u razgovoru s prijateljima koji su primijetili isti problem kao i ja, razmišljam kako reagirati i kod koga tražiti pomoć po ovom pitanju. S obzirom da ste u više navrata kao utjecajan portal skretali pažnju na probleme u gradu, odlučio sam da se u ime par roditelja obratim Vama, u nadi da će pismo pročitati i nadležni za ovaj slučaj.

Na Trgu hrvatske slobode već neko vrijeme uklonjena je, tj. stavljena sa strane, kocka koja priječi vozila da sa parkinga ulaze na pješačku zonu ovoga trga. Međutim, netko je ovu kocku odlučio maknuti, valjda kako bi dostavna i ostala vozila mogla doći do objekata koji se nalaze u sklopu Tržnog centra u Čapljini.

Par mjeseci nisam reagirao, međutim neki dan sam svjedočio da je automobil zamalo udario dijete koje je izašlo iz igraonice, koja se nalazi u neposrednoj blizini trga. Tada sam, zajedno sa još par prijatelja, odlučio da moramo reagirati.

Molimo Vas da nadležnima skrenete pažnju i da kocku vrate na svoje mjesto, jer vozila ovuda, s razlogom kako je predviđeno prilikom gradnje trga, ne trebaju, ne mogu i ne smiju prometovati!

Dostavna vozila mogu veoma lako preko parkinga kod ulaza u Gradsku sportsku dvoranu doći trakom uz zid dvorane sve do ove lokacije, a to je napravljeno tako da se uspori njihovo prometovanje, što je logično!

Nadam se da će ovu objavu nadležni vidjeti i vratiti kocku na svoje mjesto, a ukoliko se to ne dogodi mi roditelji ćemo to morati učiniti sami, posebice imajući u vidu da danas počinje nastava i da će ovim trgom svakog dana pješačiti velik broj djece!”, stoji u pismu ovog roditelja.