FOTO | Herceg i Vidić s učenicima u obnovljenoj školi u Domanovićima

2556

U sklopu službenog posjeta gradu Čapljini, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg i gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić posjetili su obnovljenu školu u Domanovićima.

Da bi boravak u klupama bio što ugodniji obnovljena je škola u Domanovićima čija je rekonstrukcija završila početkom školske godine.

Najbitniji i najvažniji projekti su oni u ulaganje u mlade ljude, tako je u sklopu projekta ”Energetske efikasnosti u BiH” obnovljena navedena škola.

Tako su u Osnovnoj školi na Domanovićima obnovljeni krov, fasadni otvori i fasada, pa tako školsko zdanje djeluje kao pravi ukras središta Domanovića.

Obnova škole u Domanovićima jako je bitan projekt za stanovnike Dubravske visoravni jer predmetnu nastavu u njoj pohađaju sva sela koja gravitiraju Domanovićima i ona djeluje kao dvostruka područna škola i to OŠ ”Lipanjske zore” Višići i OŠ ”Čapljina”.

Sredstva za obnovu osigurali su Vlada Hercegovačko-neretvanske županije 200.000 maraka, te UNDP koji je osigurao 90.500 maraka.

Osim predsjednika Vlade HNŽ-a i Gradonačelnika grada Čapljine, u posjetu školi u Domanovićima bili su Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ, Iva Raguž, izaslanica Skupštine HNŽ-a i izaslanica Doma naroda Parlamenta BiH, Pero Knežević, predsjedavajući Gradskoj vijeća Čapljina te Milica Pehar, zastupnica u skupštini HNŽ-a.