FOTO | U Čapljini upriličen jubilarni 20. Čapljina Fest

1753

Jubilarni 20. po redu Čapljina Fest održan je na trgu svetog Franje, u dvorištu crkve svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Slogan ovogodišnjeg festivala moderne duhovne glazbe bio je ”Pjevamo pjesme da slavimo Boga”.

Dosadašnjih godina Čapljina Fest održavao se u dvorani kina Mogorjelo, a ideja organizatora bila je da se Festival ponovno vrati na otvoreno, kako je to i učinjeno prvih godina održavanja festivala.

Posebnost Čapljinafesta, u odnosu na druge slične festivale, leži u činjenici da se sve pjesme izvode uživo, te da festival nije natjecateljskog duha.

Na ovogodišnjem jubilarnom izdanju Čapljina Festa nastupili su: Band Anarhiv, Whitney Peck, gošća iz SAD-a, Sestre Ramljak, Band Frama kojeg čine Ivana Pjevac, Marija Primorac, Magdalena Brajković, Ivan Bogdan, Gabrijela Grmača, Magdalena Brkić i Iva Kožul.

”Ovim putem htio bih se zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se održi jubilarni 20. Čapljina Fest. Želim se zahvaliti ovoj predivnoj publici koja je stigla u velikom broju i ovu večer učinila posebnom, a također veliko hvala svim izvođačima koji su tu svake godine, kao pokroviteljima i medijima”, kazao je fra Mile Vlašić.

Po samom završetku festivala uslijedila je i dodjela takozvanih ”Frammy” nagrada, koja se dodjeljuje svim sudionicima festivala kao zahvala za nastupanje.

”Želimo da nam Čapljinafest bude uvijek istinska radost, da bude uvijek iz srca i sa srcem. Ovo je 20. po redu Čapljinafest u kojemu smo svi kao jedna velika glazbena obitelj sa svih strana svijeta. Na ovom festu smo godinama zajedno da slavimo Boga i uživamo uz lijepu pjesmu”, kazao je za Čapljinski portal fra Mile Vlašić, idejni pokretač i organizator ovoga festivala.

Organizator Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina i Frama Čapljina odlučili su da će se ove godine festival održavati dva dana.

Ukoliko ste bili spriječeni posjetiti Čapljina Fest prvog dana, to možete popraviti već sutra, kada će u dvorištu crkve mladi glazbenici svojom pjesmom slaviti Boga.