FOTO | Mreža malih europskih kulturnih gradova stigla u Čapljinu

1088

Nakon nekoliko godina suradnje u projektu međunarodnih volonterskih kampova organiziranih od strane Adriatic GreeNet-a i UNESCO Kluba, među ostalim, svoje mjesto našao je i grad Čapljina kao jedan od gradova među kojima je uspostavljena Mreža malih europskih kulturnih gradova pod nazivom „I Care for Europe“.

Grad Čapljina zajedno sa Turističkom organizacijom „Čapljinka“ u četvrtak je bio domaćin međunarodnog susreta pod nazivom „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“.

Upriličeno je svečano otvaranje Mreže „I care for EU“, druženje za više od 200 sudionika iz Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske gdje su predstavnici gradova i općina ovih zemalja međusobno upoznali buduće radne grupe s bogatim programom koji je uključivao pozdrav delegacija svih lokalnih zajednica, prezentaciju programa Završnog događaja u Čapljini uz davanje praktičnih informacija za aktivnosti koje slijede idućih dana u sklopu ovog projekta nakon čega je uslijedila razmjena poklona.

 

Gradonačelnik Vidić je pozdravio sve nazočne goste koji će ovih dana boraviti u Čapljini te dodao: „Grad Čapljina dugi niz godina sudjeluje u raznim značajnim projektima ali naravno ovaj ima posebno značenje. Značajan je po mnogo toga, okuplja veliki broj sudionika, kroz radionice, kroz razmjenu iskustava i znanja, upoznavanje povijesne i kulturne baštine. Kroz ovaj projekat svakako radimo ono što je najbolje za naše lokalne zajednice, a to je poboljšanje kvalitete življenja i promociju našeg grada.“

Uzvanicima su se obratili i pozdravili ih, predstavnici svih sudionika a u sklopu večeri nastupili su i članovi HKUD „Zora“ Struge-Gorica.

Aktivnosti su ispunjene seminarima, radionicama s ciljem upoznavanja s kulturnom baštinom Čapljine, Hercegovine i doline rijeke Neretve sve do njenog ušća u Republici Hrvatskoj. Cilj povezivanja je povećanje partnerstva i suradnje s drugim malim gradovima i zajednicama sličnih karakteristika u Europi.