FOTO | Onomatobleja nasmijala Čapljince do suza

1748

Čapljinci su sinoć uživali u izvrsnoj predstavi koju je priredila dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara.

U Čapljini je izvedena predstava pod nazivom ”Onomatobleja”, kojom su autori kroz humor ukazali na besmisao stereotipa i njihove opasnosti za zdrav razum.

”Promatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrdži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje tko je počeo rat, tko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“, objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Nikola, Luka i Omer u predstavi su igrali lepezu živopisnih likova, čija su imena Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

”Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet”, poručili su na kraju predstave.

Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

Inače, predstava je prikazana u velikom broju gradova u BiH, a sigurno je da će bojama britkog humora obilježiti jesen 2019.