Novi detalji: Lana prije smrti obilazila rijeku gdje je ubijena!

35137

Istražitelji u Sarajevu nisu uspjeli probiti sigurnosni kod i izvući podatke iz mobitela ubijene Lane Bijedić te će mobitel biti poslan sručnjacima u inozemstvo kako bi otkrili informacije koje bi im mogle pomoći u israzi, kao i s kim je Lana netom prije smrti razgovarala, ekskluzivno doznaje Večernji list.

”Iz mobitela Lane Bijedić, koji je pronađen nakon ubojstva, za sada se nisu uspjeli izvući podaci”, potvrđeno je jučer u Tužiteljstvu ŽZH.

Tako je brutalno tukao i gušio 19-godišnjakinju da bi naposljetku njezino tijelo bacio u rijeku Studenčicu kod Ljubuškog, još se istražuje. Slažu se iskaz svjedoka, prijatelja, obitelji…

Kako doznaje,o, istražitelji su izuzeli druge predmete koji pripadaju Lani, a koji mogu pomoći u istrazi, poput njezina laptopa koji je iz stana u Mostaru izuzela policija, a u kojem se nalaze i bilješke koje je djevojka redovito pisala. Dio njih je na engleskom jeziku.

Prijateljice tragično stradale Lane otkrile su kako se ona raspitivala za prijevoz taksijem od Mostara do Čapljine, a na svoje posljednje putovanje ponijela je 100 KM. Nakon pronalaska tijela u odjeći je pronađeno 50 KM.

Postavlja se pitanje je li došla taksijem, autobusom ili je pak stopirala.

Kamere, kako smo ekskluzivno objavili, pokazuju kako je bila u Čapljini i pješačila šest kilometara do kružnog toka u Zvirovićima malo prije ubojstva. Kamere se i dalje vještače i na njima svi detalji provjeravaju.

Policijske i obavještajne agencije od nedjelje intenzivno istražuju slučaj ubijene Mostarke, a svoju podršku MUP-u ŽZH pružio je i MUP RS-a, kao i Veleposlanstvo SAD-a. Radi se danonoćno u cilju da se dođe do uhićenja počinitelja.

Policija iz ŽZH nadzire mjesto ubojstva, a MUP čini sve napore kako bi se što prije došlo do podataka koji će razriješiti zločin.

Rijeku Studenčicu, odnosno krug od 200 metara od mjesta ubojstva, pretraživali su i ronioci iz Tuzle.

Kako Večernji list doznaje iz Tužiteljstva ŽZH, konkretne dokaze koji bi mogli razriješiti slučaj, nažalost nisu pronašli.

Iz izbora bliskih istrazi i obitelji doznajemo kako je Lana tijekom ovoga ljeta često boravila na rijeci Trebižat, koja prolazi kroz Čapljinu i Ljubuški. Večernji list objavio je i fotografije s kupališta Božjak koje se od mjesta tragedije nalazi stotinjak metara niže, a koje potvrđuju kako je i Lana dobro poznavala ovo područje.

Prema rekonstrukciji događaja koju je objavio VL, djevojka je u 11 sati u nedjelju napustila obiteljski dom kako bi se našla s prijateljicom na kavi. Međutim, uspostavlja se kako kave tog dana nije bilo. U 12.10 sati kamere s benzinske crpke Gazprom na izlazu iz Čapoljine snimile su Lanu dok pješice prolazi ispred crpke. U 13.30 sati Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića, što znači da je pješačila 5 do 6 kilometara.

U poslijepodnevnim satima pronađeno je tijelo djevojke koje su u 19.00 sati na poziv policije iz rijeke izvukli pripadnici GSS Ljubuški i Čitluk.

Obdukcija je potvrdila da je počinitelj djevojku tukao i gušio, a na kraju je tijelo bacio u rijeku.

Dok istraga ide dalje, a svi policijski timovi na čelu s MUP-om ŽZH intenzivno rade na rješavanju zločina i uhićenju ubojice, u Beogradu će se danas na Novom groblju održati pokop ubijene Lane. Ranije je ispraćena u Mostaru, gdje su se biranim riječima od ubijene djevojke oprostili mnogi.

I policijski istražitelji bili su na ispraćaju jer se ne isključuje mogućnost da se ubojica krio u tužnoj povorci.

Od Lane, svog jedinog djeteta, potresnom objavom na Facebooku oprostila se i neutješna majka Nina, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru. ”Nikad više, milo moje, nikad više, nikad više onog ljeta, nema zašto cvijet da cvjeta. Umrle su oči tvoje, nikad više, gotovo je…”

Snimke dokazuju: Lana kilometrima sama hodala kroz Čapljinu prije smrti