Lani su smrtonosni udarci zadani šakama i nogama

5622

Prošla su dva mjeseca od brutalnog ubojstva Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je tijelo pronađeno 6. listopada u 19 sati u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Kako doznaje Dnevni avaz u MUP-u Zapadnohercegovačke županije, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, neslužbeno je potvrđeno, o rezultatima analize bioloških tragova pronađenih na njzienom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta te vještačenja njezinog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva. Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubojice.

Dva mjeseca nakon ubojstva izvor koji je direktno uključen u istragu otkrio je kako je nesretna djevojka ubijena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz.

U MUP-u i u Tužiteljstvu ZHŽ nisu dali informaciju o tome je li kompletirana rekonstrukcija njezinog kretanja. Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubojstva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu.

S autobusne stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je izneseno kako je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao prometnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, nisu donijeli nikakve rezultate.