Rekordni prihodi UNO BiH: Džakula najavio ”nemilosrdnu borbu” protiv neplatiša poreza

1115

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH je od početka godine do danas naplatila sedam milijardi i 910 milijuna KM, što je za 313 milijuna više u odnosu na rekordnu 2018., rekao je danas direktor te porezne institucije Miro Džakula.

Napomenuo je da će i u sljedeća tri dana prikupiti dodatni prihod, te imati naplaćenih oko sedam milijardi i 970 milijuna KM.

Žali, kaže, što se nisu priključili “magičnoj brojci” od osam milijardi.

”UNO je ključna institucija za fiskalnu stabilnost svih nivoa vlasti u BiH”, rekao je Džakula novinarima u Banja Luci, u povodu 16. godišnjice uspostave te institucije.

Najavio je i dalje “nemilosrnu” borbu protiv onih koji izbjegavaju plaćanje poreza, kako bi se uvela porezna disciplina.

Kada je u pitanju dogovor entitetskih premijera, da se povuku tužbe u vezi s raspodjelom prihoda UNO BiH, Džakula je rekao da je to dobra vijest.

”Podržavam sve aktivnosti koje će dovesti do toga da raspodjela prihoda bude na uobičajenom nivou, uz poštivanje zakonskih propisa. Raspodjela prihoda ne treba bitistvar politike, već matematičko pitanje”, kazao je Džakula.