Do kraja siječnja pokoja padalina i natprosječno toplo

1081

Stabilno vrijeme, bez padalina prevladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radnog tjedna, a u dane vikenda moguća je slaba kiša, na planinama susnježica i snijeg, prenosi Anadolu Agency (AA).

U središnjoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura zraka bit će relativno visoka za ovo doba godine.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretat će se od minus četiri do dva stupnja Celzijusova u Bosni, u Hercegovini od dva do šest.

Najviše dnevne temperature varirat će od tri do devet, u Bosni, na jugu zemlje od osam do 13 stupnjeva.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u razdoblju od 27. siječnja do 3. veljače očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim padalinama.

Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prethodni tjedan. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega.

Jutarnje temperature zraka varirat će između nula i četiri u Bosni, na jugu zemlje do sedam.

Maksimalne temperature u Bosni do deset i u Hercegovini do 14 stupnjeva.