Grad Čapljina će kupovati knjige učenicima prvih razreda osnovne i srednje škole

1701

Pozitivna vijest za sve roditelje čiji će učenici na jesen 2020. godine upisati prvi razred osnovnih ili srednjih škola stiže iz Gradske uprave.

Naime, Grad Čapljina radi na projektu kojim bi svim učenicima koji upišu prvi razred osnovnih škola ili prvi razred srednje škole upravo Gradska uprava platila udžbenike.

”Radimo na realizaciji projekta kojime bi učenicima koji upišu prvi razred osnovnih škola kupili udžbenike. Isto planiramo raditi i za učenike koji se upišu u prvi razred Srednje škole Čapljina”, rekao je za Čapljinski portal gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Dodao je kako je ovo samo jedna od mjera koju Gradska uprava provodi kako bi potaknuli mlade na ostanak u Čapljini i olakšali im život u našem gradu.

”Moram napomenuti kako smo ove godine iz Proračuna izdvojili i značajna sredstva kojima ćemo sufinancirati mladima kupovinu stana ili izgradnju kuće, odnosno prve nekretnine. Radi se o mladim bračnim parovima do 35 godina starosti, odnosno ukoliko jedan od partnera ima 35 godina ili manje može biti dijelom ovog projekta”, rekao je Vidić za Čapljinski portal.

Dodao je kako je Čapljina dala podršku projektu ”YourJob” kojima se potiču biznis ideje mlađih od 30 godina, a koji je predstavljen u Čapljini, prilikom kojeg nam je Vidić i pojasnio kako sve Grad Čapljina potiče ostanak mladih u ovom gradu.

Grad Čapljina sufinancirat će kupovinu stanova mladima!