U subotu u Čapljini predstava ”Drvo života”

677
U povodu Dana zaštite Močvarnih staništa udruge Močvara i Cvijet iz Čapljine premijerno izvode autorsku predstavu pod nazivom ”Drvo života”.
Ova predstava autorski je projekt čapljinskih udruga Močvara i Cvijet, a radnja predstave smještana je u Parku prirode Hutovo blato i tematizira problem krivolova i devastiranja Parka.
U središtu priče su stablo crne johe zvano Jo i njegova prijateljica grlica Medena koji su kao i ostale biljke i životinje ugrožene zbog ljudske aktivnosti.
Kroz priču se isprepleću elementi  realnog i duhovitog s fantastičnim i bajkovitim kako bi se ispričala jedna lijepa priča koja ima za cilj probuditi osjećaje javnosti za ovaj jedinstveni prirodni dragulj.
Osim glumačkih elemenata igrokaz sadrži i glazbene i vizualne dijelove putem video projekcije.
Mladi glumci udruga Močvara i Cvijet pokušat će iz svoje perspektive prikazati jednu drugačiju priču o Hutovu blatu.

Autor teksta, redatelj i glazba: Igor Beno, scenografija: Ernesto Markota, vokali: Iva Kožul i Sarah Akrapović te produkcija glazbe: Ivan Bukovac

 U ovoj predstavi glume: Iva Prkačin, Marta Obad, Antonio Šimić, Katarina Bošković, Nikola Obad, Krešimir Dugandžić, Lana Šunjić, Lana Jović, Anamarija Obad, Sara Krvavac, Bruno Suton, Vedran Murić, Petra Batarilo, Ajla Sjekirica, Mateo Božidar Mišić i Ana Jurković.

Predstava će se odigrati u subotu, 01. veljače u Kinu Mogorelo Čapljina s početkom u 18.00h.

Ulaz je slobodan!