FOTO/VIDEO | Izgrađen most preko Neretve između Počitelja i Ševaša

8320

Između naselja Počitelj i Ševaš niknuo je most preko rijeke Neretve koji povezuje dvije obale rijeke.

Radnici su u rekordnom roku izgradili most koji će se koristiti za prijevoz materijala i strojeva koji rade na izgradnji autoceste kroz Čapljinu.

Most spaja magistralnu cestu M17 s lokalnom cestom u naselju Šurmanci s druge strane Neretve.

Podsjetimo, na poddionici Počitelj – Zvirovići u tijeku su pripremni radovi. Izvode se radovi na izgradnji pristupnih cesta i mobilizaciji gradilišta. Započeli su iskopi na južnom portalu tunela Počitelj, kao i iskopi temelja za natputnjak Orlovača.

Projekt Počitelj – Zvirovići je podijeljen u dva lota: LOT1: Počitelj – početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj – Zvirovići i LOT2: most Počitelj.

Poddionica Počitelj-Zvirovići u ukupnoj dužini od 11,1 km je od izuzetne važnosti za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom ovaj dio Bosne i Hercegovine biti izravno povezan autocestom s Međugorjem i Europskom Unijom (granični prijelaz Bijača s Republikom Hrvatskom).

Najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve. Osim mosta, na poddionici će se graditi i petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.