Radović: ”Veliki problem je što još nemamo kompletiran tim”

639

Na pola priprema do starta proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH u Čapljini nisu kompletirali momčad i u ovom trenutku su u dosta deficitarnom položaju kad je u pitanju igrački kadar koji će klub predstavljati na proljeće.

Čapljina je u zimskoj stanci ostala bez sedam igrača, a nisu doveli adekvatne zamjene.

Došli su samo stoper Armin Jazvin, desni bočni Mufid Salčinović, od igrača na probi sačuvali su veznjaka Anesa Agovića (bivši član Veleža), dok se vratio Josip Katavić.

”Treba nam zadnji vezni obavezno jer nam je otišlo sedam igrača. Imamo i ozlijeđenog golmana, a sve manje je igrača na tržištu”, govori trener Dragan Radović.

Ekipa je u prvoj pripremnoj utakmici izgubila od Rudeša sa 6:1.

”Bilo je 4:0 u prvom poluvremenu dok su igrali nogometaši na probi. Od njih nijedan ne može zadovoljiti naše potrebe. Jedino je ostao Agović iz Veleža, ali i on da bi bio alternativa”, pojašnjava Radović i dodaje:

”Veliki problem je što nemamo kompletiran tim. Nadam se da ćemo do test utakmice koju planiramo za 22. veljače biti kompletni. Ako se ne uspijemo kompletirati i ne dovedemo što nam treba, predstoji nam teška borba za ostanak. Nedostaje nam barem jedan igrač. Na drugim mjestima možemo kombinirati i neke mlađe igrače, ali ako ne dovedemo zadnjeg veznog, onda možemo baš biti u problemu. Mlađi igrači u juniorima ipak nemaju kvalitetu To je svakako upozorenje za klub, ali nadam se da ćemo riješiti”.

Zasad kao ohrabrenje može biti samo to što ni drugi nisu napravili puno bolje.

”Čini mi se da ni drugi iz donjeg dijela ljestvice nisu napravili nešto posebno. Jedino GOŠK i Olimpik kao vodeći timovi su uradili dobar posao”, kazao je Dragan Radović.

Čapljinci imaju u planu pet test utakmica do početka prvenstva 7./8. ožujka, odnosno prve natjecateljske utakmice s Budućnosti u Banovićima.

Prvi dio je Čapljina zaključila na odličnom petom mjestu, međutim samo sedam bodova ih razdvaja od zone ispadanja i jedna negativna rezultatska mini serija ih može odvesti u sasvim drukčiju situaciju.

Parovi 16. kola (7./8. ožujka):

Rudar – Orašje
GOŠK – Radnik
Olimpik – Slaven
Bratstvo – Travnik
TOŠK – Igman
Budućnost – Čapljina
Metalleghe – Goražde
Zvijezda – Jedinstvo