Mafiji u Hercegovini nudio 100.000 eura za ubojstvo brata

6351

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije okončalo je istragu te podiglo optužnicu protiv Rasima Demirovića (55) iz Bihaća zbog sumnje da je poticao više osoba na ubojstvo svog brata Bajana Demirovića te zbog nanošenja teških ozljeda Bajanovom sinu Nevresu.

“Županijski sud u Bihaću potvrdio je predmetnu optužnicu te se očekuje zakazivanje ročišta za suđenje u ovom predmetu. Optuženi je pušten iz pritvora, ali su prema njemu određene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama”, priopćila je za “Avaz” Irena Marjanović-Čavkić, glasnogovornica Tužiteljstva USŽ.

Rasimov pakleni plan početkom rujna prošle godine osujetili su istražitelji Federalne uprave policije, koji su presreli njegove razgovore sa mafijom u Hercegovini.

Predstavljajući im se kao netko tko ima razrađen biznis i veliku sumu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Tražio je i da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom. Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Nikada nije otkriveno tko su hercegovački mafijaši s kojima je razgovarao.