VIDEO | ORBIS Čapljina – Najbolja i najkvalitetnija usluga pranja tepiha u gradu!

4696

ORBIS je novootvorena djelatnost u Čapljini, koja se bavi isključivo pranjem tepiha, staza, ćilima, itisona, ukratko svih podnih prostirki.

Svojim klijentima nudimo uslugu preuzimanja tepiha na njihovoj adresi te povrat opranih osušenih, upakiranih i naravno mirisnih i to u roku od 72 sata nakon preuzimanja.

Kompletna oprema je nabavljena nova i namjenski za ovu djelatnost. Vaše tepihe ne peremo vapom za auta, jer to nije ispravan način za tretiranje.

Postupak kojim tretiramo svaki tepih nakon dostave u praonicu je sljedeći:

1. Označavanje tepiha (kako nebi došlo do zamjene ili gubitka tepiha)

2. Strojno klofanje. Tepih se tretira strojem MEGA DUSTER 3000 koji nježnim ali frekfentnim udarcima sa stražnje strane tepiha proizvodi dovoljno vibracije da sva prašina iz tepiha bude izbačena. Ovaj postupak je puno efikasniji od usisavanja.

3. Mjerenje dimenzija (Cijena pranja tepiha se naplaćuje po metru četvornom pa je neophodno svaki izmjeriti i evidentirati dimenzije)

4. Nanošenje sredstava za pranje na suh tepih.

5. Kvašenje tepiha vodom kako bi se upila sredstva za pranje nanesena u prethodnom koraku.

6. Ribanje tepiha električnom rotacijskom četkom promjera 40 cm. Ribanje se radi u više smjerova a na dijelovima većeg zaprljanja riba se većim intezitetom.

7. Tepih se stvalja u uređaj za ispiranje gdje se prilikom blagog okretanja dodaje voda sve dok iz njega ne počme teći potpuno bistra voda, odnosno dok se ne isperu sva preostala sredstva za pranje.

8. Zatim se prestaje dodavati voda za ispiranje a stroj se postavi na 1200 okretaja u minuti (CENTRIFUGA). Prilikom ovog postupka iz tehiha se iscjedi 90% vode.

9. Tepih se stavlja na postolje za sušenje. Kako je u prethodnom koraku u potpunosti iscjeđen svojom težinom tehih se neće deformirati, niti će se prema krajevima cijediti voda što rezultira žutim odnosno neispranim rubovima.

10. Ukoliko vanjski uvjeti nisu povoljni za prirodno sušenje, tepisi se stavljaju u komoru gdje se suše u potpuno kontroliranim uvjetima. Nakon završetka procesa sušenja komora se automatski izgasi. Ovaj potupak nam omogućuje pranje u svim vremenskim uvjetima, tako da naši klijenti ne moraju čekati ljeto kako bi oprali tepihe.

11. Pakiranje tepiha u strach foliju. Ovim postupkom tepih zadržava svježinu pranja, te se osigurava kvalitetna dostava bez mogućnosti prljanja u transportu.

Sto čekate? Isprobajte i Vi našu uslugu. Pozivom na broj: 063/842-555 naručite preuzimanje tepiha na vašoj adresi, a više detalja doznajte i na našem Facebooku.

Vaš ORBIS Čapljina