Premier kladionica neće otpuštati radnike i donira 250.000,00 KM zdravstvenim ustanovama

2721

GRUPACIJA PREMIER SPORTSKA KLADIONICA (društva PREMIER WORLD SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Istočno Novo Sarajevo) donijela je dana 25.03.2020. godine Odluku o donaciji novčanih sredstava bolnicama u Bosni i Hercegovini u svrhu pomoći u borbi protiv širenja virusa COVID-19, u iznosu od 250.000,00 KM, za nabavku medicinske opreme.

Sredstva su raspodijeljena sljedećim bolnicama:

👉SKB Mostar
👉Kantonalna bolnica Zenica
👉Univerzitetski klinički centar Tuzla
👉Kantonalna bolnica Bihać
👉JZU Bolnica “Srbija” Istočno Sarajevo
👉Univerzitetski klinički centar Republike Srpske Banja Luka
👉KB ”Dr. Safet Mujić” Mostar
👉Opća bolnica “Dr Fra Mato Nikolić” Nova Bila
👉JZU Kantonalna bolnica Goražde
👉Opća bolnica Konjic
👉Opća bolnica Bugojno
👉Opća bolnica Sanski Most
👉Kantonalna bolnica Orašje
👉Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj
👉Opća bolnica Trebinje
👉Kantonalna bolnica “Dr Fra Mihovil Sučić” Livno
👉Opća bolnica “Dr Abdulah Nakaš” Sarajevo
👉Kantonalna bolnica Travnik
👉Univerzitetska bolnica Foča
👉Opća bolnica Jajce
👉Opća bolnica Tešanj
👉Opća bolnica “Dr Mustafa Beganović” Gračanica
👉Opća bolnica Gradiška
👉Dom zdravlja Cazin
👉Dom zdravlja Čitluk

Univerzitetska klinička bolnica u Sarajevo (KCUS) također je kontaktirana s ciljem uplate donacije, međutim iz Kabineta generalne direktorice Prof. dr. Sebije Izetbegović, kroz dva dana (25.03., 26.03.) nam nisu dostavili podatke potrebne za uplatu donacije. Ovim putem pozivamo KCUS na dostavu podataka (e-mail s pismom namjere su zaprimili) kako bismo mogli provesti uplatu.

Bosna i Hercegovina se, kao i gotovo čitav svijet, nalazi u teškoj situaciji. Nevidljivi i neočekivani neprijatelj prijeti urušavanju čitavih sustava. Na ispitu smo svi: obični ljudi koji moraju pokazati disciplinu, kao i vlasti koje moraju donositi teške odluke. Moramo biti svjesni da naša sudbina ovisi najviše o nedovoljno plaćenim i nedovoljno opremljenim medicinskim djelatnicima. Stoga se svi zajedno moramo ujediniti da pomognemo tim ljudima da pomognu svima nama.

Kao društveno odgovorna grupacija koja već 20 godina posluje u Bosni i Hercegovini te kontinuirano sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže rad humanitarnih udruga te sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, smatramo da je poseban vid odgovornosti na firmama koje uspješno posluju u našoj zemlji te da iste u vrijeme ove nepogode moraju pokazati solidarnost i izdvajanjem financijskih sredstava dati doprinos zajedničkom cilju.

Iako je i Premier kladionica trenutačno suočena s obustavom rada na 630 uplatno-isplatnih mjesta, iako ni sami ne znamo hoćemo li uspjeti preživjeti ovu situaciju, odlučili smo koliko god je to moguće ustrajati u ovoj borbi, isplaćivati plaće našim radnicima, podnositi milijunske gubitke te uz sve to donacijom od 250.000,00 KM bolnicama u Bosni i Hercegovini pomoći u borbi protiv ovog virusa. A ukoliko ova borba potraje više od tri-četiri mjeseca, Premier kladionica će se ponovno uključiti i u skladu sa svojim mogućnostima opet pomoći.

Ovim putem pozivamo i sve druge gospodarske subjekte kojih nemali broj uspješno posluje u našoj zemlji da na isti ovakav način, a svatko u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ljudima koji svakodnevno riskiraju svoje da bi spasili naše živote. Naš zdravstveni sustav nije dovoljno jak da sam iznese teški teret ove borbe. Pomoć je nužnost i dužnost svih nas!

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj poziv slijediti i druge firme iz Bosne i Hercegovine te kako ćemo svi zajedno našim liječnicima i medicinskom osoblju omogućiti nužnu zaštitnu opremu i sredstva da se bore za sve nas.

Vođeni sloganom koji Premier sportsku kladionicu krasi već 20 godina i vjerujući u njihovo znanje, volju i požrtvovnost u ovim trenucima, svim liječnicima i medicinskom osoblju zaposlenom u zdravstvenim ustanovama diljem Bosne i Hercegovine, poručujemo “kladimo se da ste najbolji”.