HNŽ traži ograničavanje kretanje među županijama i gradovima

2764

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg najavio je danas kako će ova županija ići sa još rigoroznijim mjerama po pitanju kretanja ljudi, dobara i usluga.

”Tražimo od državne razine vlasti da se postroži međunarodni i međugranični promet sa Hrvatskom”, poručio je Herceg.

Tražio je također da se postrože i mjere kretanja među regijama, županijama, gradovima i općinama kako bi se smanjio rizik širenja zaraze korona virusom.

”Svjesni smo zabrinutosti građana, ali mi koji nosimo odgovornost moramo donositi ove odluke kako bi izbjegli talijanski scenarij. To je nužno radi opće sigurnosti svih nas”, rekao je Herceg.

Naveo je kako je Krizni stožer u stalnom smo zasjedanju, kako su na današnji sastanak u Mostaru pozvali smo sve općinske i gradske načelnike i gradonačelnike i krizne stožere iz HNŽ.

”Naglašeno je obavezno poštivanje policijskog sata i samoizolacije i izolacije. Raspravljano je i formiranje izolatorija u općinama i gradovima ako se pojavi veći broja bolesnika, tako da je dogovoreno da će ti objekti biti pod nadzorom domova zdravlja lokalnih zajednica”, rekao je Herceg.

Herceg se zahvalio medicinarima, policajcima, medijima i svim sugrađanima koji poštuju propisane zapovijedi i pravila ponašanja.