Aleta Rajič iz Čapljine osvojila nagradu za najbolju animaciju Jugoistočne Europe

1718

Animirani film ‘Prirodni odabir’ u režiji bosanskohercegovačke animatorice Alete Rajič, iz Čapljine, osvojio je nagradu za najbolju animaciju na SEE a Paris – Festivalu filma Jugoistočne Europe.

Festival se održava dijelom u Berlinu a dijelom u Parizu, no ove godine je održan online.

Ovo je druga nagrada dodijeljena mladoj autorici, uključujući onu u Banja Luci za najbolju 2D animaciju u listopadu prošle godine.

Podsjećamo da je Prirodni odabir uvršten u selekciju na najprestižnije festivale animacije u svijetu uključujući Annecy, Monstru i Animafest te još 20 svjetskih festivala, a premijerno prikazan u sklopu kratkog natjecateljskog programa Sarajevo Film Festivala 2019.

‘Prirodni odabir’  je nastao u produkciji Studia Neum, te koprodukciji sa Zagreb Filmom uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).

Aleta je scenografkinja, animatorica i redateljica, rođena je 1990. u Čapljini. Prirodni odabir njen je drugi autorski film. Posljednjih devet godina članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF.