FOTO | Manifestacija ”Lijera diple nadigrala” održana u drukčijem formatu

1090

U prostoru motela ”Park” u Karaotoku održana je tradicionalna smotra folklora ”Lijera diple nadigrala”.

Ove godine smotra se održala na malo posebniji način. Organizatori su zbog situacije uzrokovane virusom Covid-19 odlučili održati okrugli stol gdje se raspravljalo o temama koje se tiču folklora i tradicijske baštine.

”Kroz rad smotre stekla su se mnoga prijateljstva, ona su možda najljepši plodovi ove smotre i kao što Aristotel kaže: ”Prijateljstvo je ili neka krepost ili povezano s krepošću, a uz to najnužnije za život. Bez prijatelja nitko ne bi htio živjeti, pa makar imao svega drugoga u izobilju”, izjavio je Miro Brajković, predsjednik HKUD-a ”Seljačka sloga” Trebižat.

Na ovom druženju u Parku prirode Hutovo blato nazočni su bili samo predstavnici KUD-ova i UHAKUD-a.

”Na samom početku okruglog stola predstavili su se naši mladi narodni umjetnici, a to su lijeričari, ikari i guslari i gangaši. Jedan od bitnijih gostiju večeras ovdje je predsjednik krovne organizacije UHAKUD-a u BiH, a to je Vedran Vidović, koji je večeras s nama ovdje razmatrao što je to valjalo i što nije bilo dobro u proteklih 17 godina našeg organiziranja smotre. Raspravljali smo također o radu svih društava i svak je dobio mogućnost da kaže dobre i loše stvari o ostalim društvima. Na taj način pokušat ćemo dignuti naša društva i njihovu kvalitetu rada na jednu veću razinu”, kazao je Ivo Sušac – Bronđa.

Inače, ovaj događaj organiziran je u sklopu manifestacije ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine”, a organizatori su zahvalili čapljinskom gradonačelniku Smiljanu Vidiću na pokroviteljstvu.