FOTO | U Hutovu održana manifestacija ”Ivanjski krijesovi”

1387

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Hutovo do zadnjeg dana nije bilo načisto: organizirati ovogodišnju manifestaciju “Ivanjski krijesovi” ili ne.

S obzirom na činjenicu da u zadnje vrijeme u Hercegovini nema većeg broja zaraženih Covidom-19, manifestacija je ipak održana što je realizirano sinoć u Hutovu na uočnicu Svetog Ivana Krstitelja.

Osjetno manji broj posjetitelja je ove godine sudjelovao, kako u Misnom slavlju, tako i u programu. Svetu Misu, uz koncelebraciju župnika don Anđelka Planinića Đele predvodio je don Ivan Bijakšić iz Mostara.
Uz domaćine HKUD “Hutovo” u djelovala su još dva  kulturno-umjetnička društva, “Rotimlja” i “Studentiča”, a poseban dojam na publiku ostavio je mladi guslar iz Dubrava Ilija Proleta.
Nakon polaganja vijenaca pored spomen obilježja u Zavičajnoj kući nazočnima se obratio i načelnik općine Neum dr. Živko Matuško koji je zahvalio HKUD “Hutovo” što su se i ove godine odvažili i organizirali manifestaciju. Načelnik Matuško u svom govoru istaknuto kako očekuje da broj turista u općini Neum, unatoč Koronavirusu, ipak neće biti drastično manji u usporedi s prethodnim godinama.
Nakon nastupa svi prisutni su se počastili ispred Zavičajne kuće.