Privedeno 17 prometnih policajaca: Uzimali novac i opraštali prekršaje

2058

U policijskoj akciji “DAR 1” koja je provedena na području Sarajevske županije, Zeničko-dobojske županije i u Istočnom Sarajevu, uhićeno je 17 policijskih službenika, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Kako je rečeno za Klix.ba, riječ je o najvećem obračunu u policijskim redovima u poslijeratnom razdoblju BiH.

Poduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za promet Uprave policije MUP-a SŽ, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu kaznenih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBiH (Zloupotreba položaja ili ovlasti), naveli su iz Tužiteljstva.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Sarajeve i Zeničko-dobojske županije, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije i Uprava policije MUP-a Sarajevske županije ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Sarajevske županije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova SŽ duže vrijeme je radilo na istrazi u ovom slučaju.