Autoherc: Poštuju se sve mjere i vrši se redovita dezinfekcija pri prijevozu učenika

1615

Proteklih dana na adresu našeg portala stiglo je više upita roditelja čija djeca vozare na nastavu iz različitih čapljinskih naselja.

Roditelji su se žalili kako učenici prilikom ulaska u školu moraju nositi maske te kako su podijeljeni u grupe, dok na nastavu putuju autobusom, bez, kako su nam rekli, provođenja epidemioloških mjera.

S obzirom da tvrtka Autoherc vrši prijevoz učenika do/od škola u Čapljini, kontaktirali smo ovu tvrtku kako bi nam dali objašnjenje situacije.

”Poduzeli smo sve mjere koje u skladu sa preporukama Kriznog stožera HNŽ i usuglasili sa našim nalogodavcem i naručiteljem prijevoza Gradom Čapljina te sa svim školama i maksimalno moguće mjere koje se mogu provesti u praksi”, kažu za ČA::portal iz Autoherca.

Nakon svake vožnje vrši se dezinfekcija autobusa

Dodaju kako se nakon svake odvežene smjene se radi dezinfekcija sjedišta, rukohvata, poda, prozora, pragova i dr.

”U autobusu postoje dezinfekcijska sredstva, i svaki vozač je zadužen za dezinfekciju svog autobusa tokom vožnje”, navode iz ove tvrtke.

Istaknuli su i kako vozač, kontrolor i prometno osoblje na polaznoj točki na kolodvoru gdje ulazi i izlazi najviše učenika, kontrolira nose li svi učenici i putnici maske.

Na upit jesu li ograničili broj putnika/djece h autobusu, sukladno važećim uputama Kriznog stožera HNŽ, što je najveća briga roditelja, iz Autoherca kažu:

”Broj putnika i razmak sjedala u gradskom i prigradskom prijevozu, sa gradskim i prigradskim autobusima je svakako sa razmaknutim sjedalima u autobusu, svi putnici mogu sjesti na svoje predviđeno mjesto koje je prethodno dezinficirano i sve putnike upozoravamo, opominjemo i educiramo da jednostavno moraju nositi maske u autobusu i na tome ćemo dalje uporno inzistirati”, kažu.

Za vrijeme vožnje se provode propisane mjere

”Nema stajaćih mjesta, nema da putnici se drže jedan uz drugoga, ili da se hvataju za stajaće i krovne držače mada su ti držači i mjesta predviđeni u javnom linijskom prijevozu učenika i putnika. To sve smo usuglasili sa naručiteljem prijevoza Gradom Čapljinom”, kažu za ČA::portal iz ove grudske tvrtke sa podružnicom u Čapljini.

”Budući da je ovo prvi tjedan kako je počela škola jako je teško bilo procijeniti koliki broj učenika će biti na kojoj liniji, odnosno polasku, jer se sa ovom školskom godinom primijenila frekventnost pojedinih linija, a mi na te nove rasporede i izmjene teško možemo utjecati.

Sve mjere i optimalno moguću organizaciju prijevoza učenika sa području Grada Čapljine, smo prethodno usuglasili sa baručiteljem prijevoza Gradom Čapljinom te sa svim OŠ i SŠ koliko je to bilo moguće, jer kako dobijemo informacije, naloge i upute, tako i postupamo, a pri tome pazimo da maksimalno moguće ispoštivamo i upute kriznog stožera HNŽ.

Molimo sve putnike, učenike i roditelje da imaju razumijevanja, a mi ćemo se truditi da pružimo što kvalitetniju uslugu našim putnicima”, zaključuju iz tvrtke Autoherc d.o.o. Grude – podružnica Čapljina.

FOTO/VIDEO | Započela nikad neobičnija školska godina