Svirkom će se obilježiti 15 godina čapljinskih Gelendera

1517

Prije 15 godina Čapljina je, u samom središtu grada u ulici Matije Gubca, dobila prikladan prostor za mlade bandove, za uvježbavanje i svirke uživo.

Zahvaljujući čapljinskim fratrima prostor je opremljen razglasom i odgovarajućom zvučnom izolacijom.

Mladi glazbenici su odmah prepoznali vrijednost prostora i njegove mogućnosti u kojem su mogli svakodnevno svirati. Mnogi su mladi tu napravili svoje prve glazbene korake, a neki su postigli i zavidnu glazbenu karijeru, poručuju mladi glazbenici Čapljine.

Od samih početaka svoga djelovanja Gitara club ‘Gelenderi’, navode, otvoren je svim mladim glazbenicima.

”Bilo je tu onih koji su kao teenageri činili svoje prve glazbene pokušaje. Tu su započeli rad članovi banda Anarhiv koji je postigao zavidan uspjeh, a Vinko Ćemeraš-Ćemo i svoj solistički uspjeh. Međutim, bilo je i odraslih koji su se sa svojom ekipom željeli malo zabaviti uz sviranje”, pojašnjavaju.

Od svih koji koriste club, dodaju, traži se odgovoran pristup prema prostoru, opremi i poštivanje termina. Korištenje prostora i opreme uvijek je bilo besplatno, a u clubu se preferira rock, pop i zabavna glazba.

Gitara club ‘Gelenderi’ danas djeluje u sklopu Centra za obrazovanje i kulturu ‘Akademija’ Čapljina. U povodu 15. godišnjice postojanja, uz suradnju ‘Brothers’ – Ljubuški, sviraonica je temeljito obnovljena.

Stavljena je profesionalna zvučna izolacija. Radi se na nabavi novoga razglasa te ostale glazbene opreme. Mlada ekipa glazbenika iz Čapljine želi clubu udahnuti novi duh i unijeti nove promjene kako bi se club digao na još višu razinu.

U tom povodu, 19. prosinca 2020. od 11 do 16 sati Gitara club ‘Gelenderi’ organizira dan otvorenih vrata te pozivaju sve da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.

”Očekuje vas bogat program za djecu i odrasle”, poručili su čapljinski glazbenici.