Vinko Ćemeraš nominiran za nagradu Zlatni Studio

305

Vinko Ćemeraš uspješnu godinu privodi kraju još jednim velikim priznanjem. Nakon pobjede u showu The Voice Hrvatska, predstavljanja autorsko-bendovske formacije Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, objave zapaženih singlova “Samo da ti si tu” i “Nauči me” te hvaljenog debitantskog albuma “Na putu”, uslijedila je nominacija za prestižnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni.

Vinku je nominacija pripala odlukom stručnog žirija, koji se pri odabiru držao kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata i popularnosti kod publike.

Nagradu dodjeljuju čitatelji, koji mogu glasovati putem portala Jutarnjeg Lista ili kupona objavljenih u prilogu Studio.

Vaš glas Vinku možete dati na linkujutarnji.hr/zlatni-studio/glazba-novo-lice

”Vijest o nominaciji je došla iznenada i bila je poput lijepog poklona u ovo blagdansko vrijeme. Predivan je osjećaj biti nominiran za Zlatni Studio u ovakvoj kategoriji. Zahvale idu žiriju koji je prepoznao nešto u meni, to je potvrda da je čitava godina bila uspješna i daje mi poticaj da budem što bolji, bez obzira na ishod glasovanja. Drago mi je da sam nominiran među kolegama koje većinom poznajem, bit će mi drago tkogod da pobjedi.”

Publika za svoje favorite može glasovati tijekom dva biračka kruga, nakon kojih slijedi finale. Dodjela nagrada održat će se 20. veljače u direktnom prijenosu na HRT1.

Mladi glazbenik i autor Vinko Ćemeraš široj se javnosti ove godine predstavio kroz sudjelovanje u showu The Voice Hrvatska, u kojem je odnio i pobjedu kao dio tima Davora Gopca. Upravo je tu njegov talent prepoznao krug iskusnih domaćih glazbenih imena i u startu mu pružio iznimnu podršku.

Na svom glazbenom putu Vinko nije dugo ‘lutao’; već je u ožujku objavio interpretaciju singla „Pelin  i  med“, za što dobiva i „Cesarica – Hit mjeseca za Hit  godine“ priznanje. Sredinom lipnja predstavlja autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, koju uz njega čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari.

Sastav je svoj debitantski album „Na putu“ u digitalnom formatu i na CD-u objavio 23. listopada, dok je izdanje na ploči dostupno od 20. studenog. Pred sam kraj godine, momci su kroz obradu božićnog klasika “Have Yourself A Merry Little Christmas” publici predstavili novu članicu, klavijaturisticu i vokalisticu Pavu Ćorić.